ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Barclays και Exane ΒΝP Paribas «ψηφίζουν» περιφέρεια

01:05 - 18 Ιαν 2013 | Αναλύσεις
Barclays και Exane ΒΝP Paribas «ψηφίζουν» περιφέρεια
Η Barclays συμβουλεύει τους πελάτες να παραμείνουν θετικοί στην ευρωπαϊκή περιφέρεια και να «μετακινηθούν λίγο» από την Ιταλία προς την Ισπανία και η Exane συστήνει τοποθετήσεις στην Ευρώπη και ειδικά στις αγορές τις περιφέρειας.
Οι περιφερειακές αγορές – ομολόγων και μετοχών - συνεχίζουν την πολύ καλή πορεία που είχαν από το δέυτερο εξάμηνο του 2012 , με τις προοπτικές για το επόμενο διάστημα να είναι επίσης ισχυρές, όπως σημειώνει η Barclays, ακόμη και σε ένα περιβάλλον ανανεωμένης προσφοράς, σε ότι αφορά τα ομόλογα. Αυτό είναι ειδικά η περίπτωση για την Ισπανία, όπου αν μη τι άλλο, η ανακοίνωση για τις ανάγκες χρηματοδότησης του 2013, ήταν πάνω από τις προσδοκίες.

Συνεπώς, η Barclays Capital συμβουλεύει τους πελάτες της να παραμείνουν θετικοί στην περιφέρεια, και να προχωρήσουν λίγο περισσότερο από την Ιταλία προς την Ισπανία, σε ότι αφορά την αγορά ομολόγων, δεδομένων των πολύ ελκυστικών αποδόσεων του βραχυπρόθεσμου ισπανικού χρέους.

Από την πλευρά της η Exane BNP Paribas συμβουλεύει τους επενδυτές να προτιμήσουν την Ευρώπη από τις ΗΠΑ, την περιφέρεια της Ευρώπης από τον πυρήνα, και τις μετοχές αξίας από τις μετοχές ανάπτυξης.

Όπως επισημαίνει, οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι πιθανό να έχουν καλύτερες επιδόσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 σε σχέση με το δεύτερο, καθώς το μακροοικονομικό σκηνικό θα υποστηρίξει ένα περιβάλλον όπου η ανάπτυξη δεν είναι αρκετά αδύναμη, ώστε να επηρεάσει τις προβλέψεις τις κερδοφορίας ή αρκετά «θερμή» ώστε να υπονομεύσει την υποστήριξη της ρευστότητας, όπως σημειώνει η Exane BNP Paribas.

 

Ανάπτυξη

«Η ανάπτυξη ανακάμπτει - αλλά από μια αδύναμη βάση και παραμένει πολύ νωρίς για τους επενδυτές να ανησυχούν για την αφαίρεση της ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών», τονίζει η Exane, προσθέτοντας ότι οι ευρωπαϊκές μετοχικές αγορές έχουν τη δυνατότητα να δώσουν διψήφιες αποδόσεις το 2013 . Ωστόσο, η Exane επισημαίνει ότι η εικόνα του δεύτερο εξαμήνου, είναι λιγότερο σαφής.

Σύμφωνα με ένα σενάριο, η οικονομία των ΗΠΑ θα μπορούσε να διατηρήσει την πρόσφατη δυναμική της, αντιμετωπίζοντας το δημοσιονομικό βάρος. Και αν και αυτή είναι μία σαφώς καλή είδηση για τη βιωσιμότητα του οικονομικού κύκλου, θα ενισχύσει πιθανόν ένα debate γυ΄ρω από τις «στρατηγικές εξόδου» της Federal Reserve, υπονομεύοντας έτσι το μέτωπο της ρευστότητας που έχει υπάρξει μια ισχυρότατη κινητήρια δύναμη για τις αγορές μετοχών.

Στο δεύτερο σενάριο, συνεχίζει η Exane, η ανάκαμψη της ανάπτυξης κατά το πρώτο εξάμηνο, εξασθενίζει. Η ανησυχία των επενδυτών θα επικεντρωθεί στην υγεία της παγκόσμιας οικονομίας, την ικανότητά της για απο-μόχλευση με μεθοδευμένο τρόπο, και, κατά συνέπεια, στις μεσοπρόθεσμες προοπτικές των εταιρικών κερδών.

 

Κ.Ε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.