ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετοχές: Η καλύτερη μακροπρόθεσμη επένδυση

00:01 - 10 Απρ 2013 | Αναλύσεις
Μετοχές: Η καλύτερη μακροπρόθεσμη επένδυση
Citi και BofA ψηφίζουν μετοχές για το 2013 και το 2014 καθώς, όπως υποστηρίζουν, είναι τα assets με τα μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου και παραμένουν υπο-επενδεδυμένες.

Ράλι της τάξης του 10% μέχρι το τέλος του 2013 βλέπει η Citi και συστήνει στους επενδυτές να αγοράσουν στις βουτιές της αγoράς και να παραμείνουν long, επισημαίνοντας τo μελλοντικό re-rating των μετοχών λόγω της αύξησης της διάθεσης ανάληψης ρίσκου από τους διαχειριστές κεφαλαίων και τις επιχειρήσεις.


Η Citi τονίζει πως είναι bullish στις ευρωπαϊκές εταιρείες παρά τους μακροοικονομικούς κινδύνους της περιοχής. Ο στόχος για το τέλος του έτους για τον δείκτη STOXX Europe 600 είναι οι 330 μονάδες και για το τέλος του 2014 οι 345 μονάδες. 


Βλέπει επίσης τον δείκτη FTSE 100 της Βρετανίας στις 7.000 και στις 7.300 μονάδες έως το τέλος του 2013 και του 2014, αντίστοιχα, οδηγούμενος από την μέτρια αύξηση της κερδοφορίας και το re-rating.


Όπως επισημαίνει οι στόχοι που θέτει για τους ευρωπαϊκούς δείκτες δεν βασίζονται σε γενναιόδωρες υποθέσεις και πως είναι άκρως ρεαλιστικοί και θεωρεί πως είναι πολύ δύσκολο για άλλες κατηγορίες assets να μπορέσουν να προσφέρουν τόσο υψηλές αποδόσεις όπως οι μετοχές, φέτος αλλά και το 2014.


Η Citi υπογραμμίζει πως οι χρηματιστηριακές αγορές θα συνεχίσουν να προσελκύουν νέα κεφάλαια και μάλιστα σε έντονο βαθμό, στους επόμενους 12-18 μήνες.

 

Σε επίπεδο κλάδων, η αμερικάνικη επενδυτική τράπεζα συνεχίζει να διατηρεί την πρτίμησή της στην «αμυντική ανάπτυξη» και το «αποδεκτό ρίσκο» και συνιστά τη λήψη long θέσεων στις τράπεζες, τα τρόφιμα και ποτά και την υγειονομική περίθαλψη, ενώ η ίδια γυρίζει σε short τις θέσεις της στον κλάδο των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, του πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς και τις κατασκευές.

 

Παράλληλα, η Bank of America Merrill Lynch τονίζει ότι οι μετοχές αποτελούν την καλύτερη επένδυση για τα επόμενα δύο χρόνια καθώς η πιθανότητα του να υποαποδώσουν έναντι των ομολόγων είναι εξαιρετικά μικρή,  τα περιθωρια ανόδου για τα εμπορεύματα είναι πολύ περιορισμένα και οι επενδυτές ακόμη δεν έχουν μεγάλες θέσεις σε μετοχές. 


Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών και των επιχειρήσειων κοινής ωφέλειας είναι το καλύτερο αμυντικό contrarian trade και οι επενδύτες που έχουν καθαρά  μακροπρόθεσμο ορίζοντα θα πρέπει να αυξήσουν τις θέσεις τους σε αυτές, σύμφωνα με την BofA. 


O οίκος αναφέρει ότι οι διεθνείς επενδυτές που θέλουν ευρωπαϊκή έκθεση, αλλά θέλουν να περιορίσουν την έκθεση στους κινδύνους της ευρω-περιφέρειας, θα πρέπει να αγοράσουν γερμανικές μετοχές καθώς ο δείκτης DAX έχει παγκόσμια κυκλική έκθεση.


Επίσης, προτείνει long θέσεις στον κλάδο των βιομηχανιών των ΗΠΑ και short στις βιομηχανικές εταιρείες της ΕΕ, καθώς οι  προοπτικές της κερδοφορίας για τον κλάδο στις ΗΠΑ είναι πολύ καλύτερες από ότι στην Ευρώπη.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:27 - 10 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.