ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Societe Generale: Ψηφίζει περιφέρεια, αποφεύγει Γερμανία

00:02 - 28 Μαϊ 2013 | Αναλύσεις
Societe Generale: Ψηφίζει περιφέρεια, αποφεύγει Γερμανία
Παρά την διόρθωση της περασμένης εβδομάδας, λόγω των ανησυχιών σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της Fed σε ότι αφορά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, οι μετοχές εξακολουθούν να προσελκύουν τεράστιες εισροές κεφαλαίων.

Συνολικά, τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια είδαν 7,49 δισ. δολάρια καθαρών εισροών, την περασμένη εβδομάδα, πολύ πάνω από τα 4,49 δισ. δολάρια που πήγαν στα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια, σύμφωνα με τα στοιχεία της EPFR.

Oι ροές προς τις ευρωπαϊκές μετοχές από τα αμερικάνικα funds μάλιστα, άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Δεκεμβρίου, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Thomson Reuters Lipper.

Το καλάθι της Lipper των 90 funds που επενδύουν σε ευρωπαϊκές μετοχές, σημείωσαν νέες καθαρές εισροές ύψους 254 εκατ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα μέχρι 22 Μαΐου, την τέταρτη δηλαδή συνεχή εβδομάδα εισροών.

Συμβουλές της Societe Generale προς τους επενδυτές

Ο στρατηγικός αναλυτής της Societe Generale, Paul Jackson συμβουλεύει τους επενδυτές να τηρήσουν overweight στάση στις αγορές της περιφέρειας, την Ισπανία και την Ιταλία, και underweight στάση για την αγορά της Γερμανίας, υποστηρίζοντας ότι οι ισπανικές και οι ιταλικές επιχειρήσεις έχουν τις καλύτερες δυνατότητες κερδοφορίας καθώς προσπαθούν να ανακάμψουν από την κρίση χρέους της περιοχής.

«Το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος είναι σε πτώση στην Ισπανία, αλλά έχει αρχίσει να αυξάνεται στη Γερμανία. Όπως ήταν αναμενόμενο, βάζοντας αυτές τις πληροφορίες σε ένα top-down μοντέλο για τα κέρδη των επιχειρήσεων, υποδηλώνει ότι ενώ η οικονομία της Γερμανίας μπορεί να είναι ισχυρότερη, σε ότι αφορά την αύξηση των κερδών η Ισπανία θα έχει το πάνω χέρι (μαζί με την Ιταλία και τη Σουηδία)» τονίζει ο Jackson σε note προς τους πελάτες της SocGen.

«Αυτό μας αφήνει στην ευχάριστη να είμαστε overweight στην Ισπανία και την Ιταλία, μαζί με τη Γαλλία». Underweight αγορές είναι η Δανία, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Βρετανία», προσθέτει.

Τα κέρδη των ισπανικών και ιταλικών εταιρειών θα "νικήσουν" τις γερμανικές

Σύμφωνα με την Thomson Reuters StarMine, οι ισπανικές εταιρείες αναμένεται να έχει 23,7% αύξηση των κερδών κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών, ενώ οι ιταλικές επιχειρήσεις προβλέπεται να έχουν 21,1% αύξηση των κερδών – νικώντας τις γερμανικές εταιρείες οι οποίες αναμένεται να δούν 2,6% μείωση των κερδών.

Πολλοί στρατηγικοί αναλυτές και traders έχουν υποστηρίξει επίσης τις «περιφερειακές» ευρωπαϊκές αγορές, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, έναντι της Γερμανίας, για λόγους αποτίμησης.

stock charting580

Όπως τονίζουν, εφόσον ο DAX της Γερμανίας έχει ήδη χτυπήσει ρεκόρ, έχει λιγότερο χώρο για να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, ενώ η Ισπανία και η Ιταλία έχουν περισσότερο περιθώριο κερδών καθώς μια σταδιακή ανάκαμψη στις υπερχρεωμένες οικονομίες τους, πυροδοτεί ένα ράλι στις χρηματιστηριακές αγορές, οι οποίες υποαπέδωσαν απότομα το 2012.
Ο DAX, ο οποίος άγγιξε intraday ρεκόρ αυτό το μήνα, έχει αυξηθεί περίπου 10% από την αρχή του 2013. Ο IBEX της Ισπανίας έχει κερδίσει περίπου 2% το ίδιο αυτό διάστημα, ενώ ο FTSE MIB της Ιταλίας έχει ενισχυθεί περίπου 5%.

Ε.Κ.

Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 00:17 - 28 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.