ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Έρχεται το Greecovery» υποστηρίζει γερμανική τράπεζα

16:23 - 31 Μαϊ 2013 | Αναλύσεις
«Έρχεται το Greecovery» υποστηρίζει γερμανική τράπεζα
Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αρχίζει και απομακρύνεται, υποστηρίζει η γερμανική τράπεζα Berenger, η οποία σε ανάλυση της αναφέρει ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας (Greecovery) έχει αρχίσει και πραγματοποιείται.
«Το τρέχον καθεστώς οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα είναι συμβατό με το στάσιμο ΑΕΠ. Αυτό είναι ήδη μια τεράστια αλλαγή μετά από τρία χρόνια βαθιάς ύφεσης. Το πιο σημαντικό είναι ότι η πρόσφατη βελτίωση στο κλίμα υποδηλώνει ότι η ελληνική οικονομία θα ξεκινήσει να βιώνει ανάπτυξη σε τριμηνιαία βάση, από το γ΄ τρίμηνο του 2013», αναφέρεται στην έκθεση της Berenberg. 
 
Επίσης, οι αναλυτές σημειώνουν ότι «η απουσία αρνητικών πρωτοσέλιδων ενθαρρύνει τους τουρίστες από τη Δυτική Ευρώπη να επιστρέψουν στις ελληνικές παραλίες (ναι, τα ξενοδοχεία είναι τώρα φθηνότερα) και τους επενδυτές να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία».
 
«Ασφαλώς, θα μπορούσε επίσης να πάει στραβά. Αλλά εάν όλες οι πλευρές παραμείνουν στην πορεία, ένα Greecovery θα μπορούσε να αναπτυχθεί σύντομα. Εάν ακόμη και η Ελλάδα αναστρέψει, οι εκτιμήσεις παγκοσμίως για την ευρωζώνη μπορεί να βελτιωθούν μέχρι το τέλος του έτους», καταλήγει η έκθεση της Berenberg Bank.
Τελευταία τροποποίηση στις 16:53 - 07 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.