ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγοράστε την... αδυναμία του καλοκαιριού

00:01 - 16 Ιουλ 2013 | Αναλύσεις
Αγοράστε την... αδυναμία του καλοκαιριού
Η πρόσφατη υποχώρηση των μετοχών αποτελεί μια καλή αγοραστική ευκαιρία, σύμφωνα με τους αναλυτές της Citi, καθώς οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων είναι μακροπρόθεσμα καλό νέο για τις μετοχές.

Η πρόσφατη υποχώρηση των μετοχών αποτελεί μια καλή αγοραστική ευκαιρία, σύμφωνα με τους αναλυτές της Citi, καθώς οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων είναι μακροπρόθεσμα καλό νέο για τις μετοχές.

 

Οι ανησυχίες σχετικά με τη μακροβιότητα του προγράμματος τόνωσης της αμερικανικής Fed έχουν προκαλέσει την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων και την πτώση των χρηματιστηρίων, όμως, η Citi εκτιμά ότι παρά την πρόσφατη μεταβλητότητα, οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων αντανακλούν επίσης στις προοπτικές για την οικονομία και για τις μετοχές.

 

Όπως τονίζει, οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων μπορεί να οδηγήσουν σε βραχυπρόθεσμη μεταβλητότηταστη χρηματιστηριακή αγορά, αλλά αντανακλούν επίσης μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην οικονομία.

 

ieq2Zwzuw7Sc

 

Οι διεθνείς μετοχές διαπραγματεύονται με p/e 12αμήνου στο 12,8 και παραμένουν πολύ ελκυστικές, όπως προσθέτει. Οι αποτιμήσεις και των αναδυόμενων αγορών φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικές, καθώςδιαπραγματεύονται με p/e κάτω του 10 και η Citi δηλώνει overweight στην περιοχή, λέγοντας ότι πιστεύει πως οι ανησυχίες γύρω από τα μακροοικονομικά προβλήματα είναι υπερβολικές.Παράλληλα, η Citi είναι underweight στην Ευρώπη εκτός Βρετανίας και την Αυστραλία.

 

Η αγορά της Ευρώπης -εκτός Βρετανίας- έχει δει σημαντικό rerating ουσιαστικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, ενώ η αγορά της Αυστραλίας αγωνίζεται για να χειριστεί τη μετάβασητης κερδοφορίας από την οδηγούμενη από τις πρώτες υλες σε οδηγούμενη από την εγχώρια οικονομία.

 

Σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch, η πολυσυζητημένη Μεγάλη Στροφή προς τις μετοχές και μακριά από τα ομόλογα – αν και ακόμη δεν έχει «φιλτραριστεί» τελικά θα ξεσπάσει.

 

Από τον Μάιο, οι ιδιώτες πελάτες της BofAML έχουν αγοράσει μετοχές αξίας 7 δισεκατομμυρίωνδολαρίων και έχουν πουλήσει ομόλογα αξίας 7 δισ. ευρώ επίσης.

 

printing press

 

Η BofAML συνιστά την εξής επενδυτική στρατηγική β’ εξαμήνου : περισσότερες μετοχές, λιγότερα ομόλογα., μια άποψη που και ο Giles Keating, επικεφαλής έρευνας στην Credit Suisse,υποστηρίζει σταθερά.

 

Οπως επισημαίνει η Bank of America Merrill Lynch, οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται, γεγονός που υπονομεύει την αξία του κεφαλαίου και τα τα χρήματα που θα συνεχίσουν να εκρέουν από εκεί θα βρει σταδιακά το δρόμο του προς τις μετοχές."

Τελευταία τροποποίηση στις 08:13 - 16 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.