ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντά σε υψηλό 5μήνου το πετρέλαιο λόγω Συρίας

13:20 - 27 Αυγ 2013 | Αναλύσεις
Οι ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία οδηγούσαν ανοδικά την τιμή του πετρελαίου και το γεν την Τρίτη, ασκώντας πιέσεις στα διεθνή χρηματιστήρια.

Οι χρηματιστές εμφανίζονταν πάντως καθησυχαστικοί, λέγοντας ότι περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, παρά τις ανησυχίες των επενδυτών από τα δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν στρατιωτική δράση στη Συρία.
"Δεν υπάρχει πανικός, αλλά με τα πρωτοσέλιδα εκεί έξω, γίνονται κάποιες κινήσεις αποφυγής ρίσκου", ανέφερε ο Greg Matwejev, διευθυντής trading και πωλήσεων ξένου συναλλάγματος για hedge fund της Newedge.
Στην πιο σκληρή αντίδραση των ΗΠΑ που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής, μετά την επίθεση με χημικά όπλα σε προάστιο της Δαμασκού την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.
Ο Κέρι ανέφερε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα "πιστεύει ότι θα πρέπει να λογοδοτήσουν όσοι χρησιμοποιήσουν τα στυγερότερα όπλα του κόσμου κατά των πιο ευάλωτων ανθρώπων του κόσμου".
Οι ΗΠΑ κατηγορούν ευθέως τον Σύριο πρόεδρο Μπασάρ Αλ-Άσαντ για την επίθεση. Την Δευτέρα μάλιστα ακύρωσαν συνάντηση υψηλόβαθμων Αμερικανών και Ρώσων διπλωματών που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη με αντικείμενο τα σχέδια για μια διεθνή διάσκεψη ειρήνης για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.
Στις 11:25 ώρα Ελλάδος η τιμή του αργού Brent ενισχυόταν 0,3% στα 111 δολάρια το βαρέλι, μόλις κάτω από το υψηλό των 111,68 δολαρίων της Δευτέρας, που ήταν το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο.
Και ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε 1,14%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.