ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Morgan Stanley: Η κατάσταση στη Συρία θα μπορούσε να είναι bullish για το ευρώ

00:01 - 29 Αυγ 2013 | Αναλύσεις
Morgan Stanley: Η κατάσταση στη Συρία θα μπορούσε να είναι bullish για το ευρώ
O αναλυτής της Morgan Stanley, Hans Redeker υποστηρίζει ότι η σύγκρουση και η κατάσταση γύρω από τη Συρία, οι βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, και η κατεύθυνση του ευρώ, συνδέονται πολύ έντονα μεταξύ τους. Και όπως επισημαίνει θα έχουν τις επιπτώσεις τους στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Σύμφωνα με τον Redeker τα μεγάλα θέματα πλέον των αγορών είναι η Συρία και οι γερμανικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 22 Σεπτεμβρίου. Η κλιμάκωση της κατάστασης στη Συρία έρχεται σε μια δυσάρεστη στιγμή για την καγκελάριο Μέρκελ, η οποία μέχρι στιγμής απολαμβάνει μια επιτυχημένη προεκλογική εκστρατεία, όπως σημειώνει. Η Γερμανική κοινή γνώμη είναι εναντίον κάθε γερμανικής συμμετοχής στη σύγκρουση.

 

082713hubpm 512x288

 

Το 2002, ήταν η ρητορική του καγκελάριου Σρέντερ ενάντια του πολέμου στο Ιράκ που ουσιαστικά κέρδισε της εκλογές. Οι διεθνείς στρατιωτικές συγκρούσεις σε καιρούς εκλογών τείνουν να στηρίζουν την πολιτική αριστερά της Γερμανίας, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες της Μέρκελ για τη συνέχιση του συνασπισμού των κομμάτων CDU / FDP όπως είναι σήμερα.

 

Όπως σημειώνει ο Redeker, σε περίπτωση που η Μέρκελ δεν εξασφαλίσει πλειοψηφία με τον σημερινό της εταίρο, το FDP, τότε η Morgan Stanley εκτιμά ότι το ευρώ θα σημειώσει ένα προσωρινό αλλά σημαντικό ράλι. Ως εκ τούτου, η κλιμάκωση της συριακής σύγκρουσης έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει bullish σήμα για το ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.