ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι εκτιμήσεις 14 διεθνών οίκων για την πολιτική της Fed αυτήν την εβδομάδα: Η πλήρης λίστα

00:02 - 17 Σεπ 2013 | Αναλύσεις
Οι εκτιμήσεις 14 διεθνών οίκων για την πολιτική της Fed αυτήν την εβδομάδα: Η πλήρης λίστα
Το μεγαλύτερο θέμα των αγορών αυτήν την εβδομάδα, δεν είναι άλλο από την συνεδρίαση και τις ανακοινώσεις πολιτικής της Fed, γύρω από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE3, ένα γεγονός που χαρακτηρίζεται από πολλούς αναλυτές ως το σημείο της «αλλαγής του παιχνιδιού» για την αγορά.

Το "R" συγκέντρωσε τις τελευταίες εκτιμήσεις των διεθνών οίκων:

 
Credit Suisse - H μείωση των αγορών assets της Fed, ξεκινά αυτήν την εβδομάδα, με περιορισμό κατά 10 δισ. δολάρια των αγορών MBS (ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια) και κατά 10 δισ. δολάρια επίσης των αγορών ομολόγων (treasuriew). Ένα δεύτερο σενάριο τοποθετεί την μείωση των αγορών MBS στα 5 δις. δολάρια και των ομολόγων στα 10 δις.

Moody's - Η μείωση ξεκινά τώρα, τον Σεπτέμβριο με 10 δις. δολάρια λιγότερα στις αγορές ομολόγων. Ο περιορισμός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης θα είναι μετρίου μεγέθους και η γλώσσα της Fed θα είναι ιδιαίτερα επεξηγηματική.

Royal Bank of Scotland - Η μείωση ανακοινώνεται στην συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου με 10 δις. δολάρια στις αγορές treasuries και 10 δις. επίσης, στις αγορές MBS. Μπορεί να είναι ακόμη μικρότερη εάν οι αποδόσεις αυξηθούν.

Sοciete Generale - μικρή μείωση η οποία ξεκινά αυτήν την εβδομάδα
BofA Merrill Lynch - Συνολική μείωση ύψους 10 με 15 δις. δολαρίων τον Σεπτέμβριο, με το μεγαλύτερο μέρος της να αφορά τα κρατικά ομόλογα και το υπόλοιπο τα MBS. H γλώσσα της Fed δεν θα είναι επιθετική αλλά χαλαρωτική και θα προετοιμάσει για περαιτέρω, σταδιακή μείωση, ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα, η οποία θα οδηγήσει στο τέλος του προγράμματος QE3.

fed660 160913
FannieMae - Εξαιρετικά πιθανό το tapering της Fed να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
Goldman Sachs - Ο περιορισμός των αγορών assets ξεκινά τώρα τον Σεπτέμβριο και θα είναι μέτριος της τάξης των 10 με 15 δις. δολαρίων, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά τα ομόλογα.
RBC, Nomura - Και οι δύο οίκοι εκτιμούν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος πλέον να μην ξεκινήσει η Fed την μείωση, στην συνεδρίαση αυτή του Σεπτεμβρίου.
UBS - Στις 18 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί η μείωση αγοράς assets κατά 10 δις. δολάρια, με τα 7 δισ. ευρώ να αφορούν τα ομόλογα και τα 3 δις. τις αγορές MBS.
 HSBC - εκτιμά ότι ο περιορισμός των αγορών θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο με 15 δισ. δολάρια.
Commonwealth Asset Management - Η Fed θα ξεκινήσει τώρα , στην συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, την μείωση του προγράμματός της, η οποία ωστόσο θα είναι μικρή.
JP Morgan εκτιμά πως το tapering ξεκινά τον Σεπτέμβριο και θα είναι ύψους 10 με 15 δις. δολαρίων
Τέλος, η ΒΝP Paribas, είναι η μόνη που εκτιμά ότι η ανακοίνωση του περιορισμού του προγράμματος αγοράς assets, δεν θα έλθει τώρα αλλά τον Δεκέμβριο.

Ε.Κ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 07:58 - 17 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.