ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψήφος εμπιστοσύνης στο ευρώ από την Citi

11:17 - 17 Σεπ 2013 | Αναλύσεις
Ψήφος εμπιστοσύνης στο ευρώ από την Citi
Την αγορά του ευρωπαϊκού νομίσματος προκρίνει η Citigroup μέσω του αναλυτή της Steven Englander.

Σύμφωνα με την Citi, εάν κανείς εξετάσει την ημερήσια μεταβλητότητα στα ισπανικά και τα ιταλικά κρατικά 10ετή ομόλογα, θα δει πως οι αποδόσεις τους είναι τώρα περίπου 30% χαμηλότερες από ό,τι ήταν στα μέσα Μαΐου, όταν η λέξη «tapering» μπήκε λεξιλόγιο της Fed.

 

Στις αρχές του έτους, η τυπική απόκλιση των ημερήσιων κινήσεων 50 ημερών στα 10ετή ομόλογα των ΗΠΑ ήταν λιγότερο από το ήμισυ αυτών της Ισπανίας και της Ιταλίας, και τώρα πλέον είναι πολύ υψηλότερη.

 

Ουσιαστικά, όπως τονίζει ο Englander, όσο και αν οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί μακροπρόθεσμα για τις οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης, η αλλαγή πολιτική της Fed με την αναμενόμενη μείωση των αγορών assets στα πλαίσια του προγράμματος ποσοτικής  χαλάρωσης και η επικοινωνιακή της στρατηγική, έχουν αυξήσει το ρίσκο γύρω από τα αμερικάνικα ομόλογα (Treasuries) σε σχέση με τα κρατικά ομόλογα της περιφέρειας της ευρωζώνης. Κάποια στιγμή, αυτό είναι πιθανό να αλλάξει, αλλά για τώρα αυτή είναι η επενδυτική πραγματικότητα η οποία οδηγεί την Citi να δώσει buy σύσταση για το ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.