ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bullish δηλώνει η ΑΒΝ Αmro για τις μετοχές

00:09 - 19 Σεπ 2013 | Αναλύσεις
Bullish δηλώνει η ΑΒΝ Αmro για τις μετοχές
Η ABN AMRO αυξάνει την «overweight» θέση στις παγκόσμιες μετοχές, ενώ μειώνει τις θέσεις στα μετρητά, υποστηρίζοντας ότι οι διεθνείς αγορές θα συνεχίσουν να σημειώνουν καλές επιδόσεις, καθώς η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη επιταχύνεται.

Η ABN AMRO, η οποία διαχειρίζεται 164,5 δισ. ευρώ assets, αναφέρει επίσης ότι «ψηφίζει» τις μετοχές μικρομεσαίων ευρωπαϊκών και αμερικανικών επιχειρήσεων καθώς αναμένει ότι οι εταιρίες αυτές θα είναι από τους μεγαλύτερους ωφελημένους της οικονομικής ανάκαμψη.

Η τράπεζα αυξάνει τις θέσεις τις σε παγκόσμιες μετοχές στο 44% του χαρτοφυλακίου της, από 40% πριν, ενώ μειώνει τις θέσεις της σε μετρητά στο 9% από 13%. Διατηρεί παράλληλα, σταθερές τις θέσεις της σε ομόλογα, στο 37% του χαρτοφυλακίου της, μειώνει ελαφρώς τις θέσεις της στα commodities στο 2% από 3%, ενώ οι θέσεις της στα hedge funds ανέρχονται στο 5%.
abn amro410Τα αμερικανικά χρηματιστήρια έχουν χτυπήσει επίπεδα ρεκόρ φέτος και ο DAX της Γερμανίας άγγιξε επίσης επίπεδα ρεκόρ αυτή την εβδομάδα, ενώ ο δείκτης των blue chips της ευρωζώνης, Euro STOXX 50, είναι κοντά στο υψηλό διετίας.
Σε παγκόσμια βάση κατανομής μετοχών, η ΑΒΝ Αmro έχει ουδέτερη στάση για τις μετοχές των ΗΠΑ και της Ευρώπης, αλλά είναι overweight στην Κίνα.

Ο αντίκτυπος της Fed

Όπως επισημαίνει o Didier Duret, επικεφαλής επενδύσεων της τράπεζας, η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή της τρέχουσας κατάστασης δεν είναι ο πιθανός αντίκτυπος των πιθανών αλλαγών στην πολιτική της Fed, αλλά οι δυνάμεις της επιτάχυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης .
Όπως εξηγεί, για αυτόν τον λόγο η ΑΒΝ μείωσε τις θέσεις της σε μετρητά και την έκθεσή της στις μετοχές - ιδιαίτερα στον τομέα των ΜΜΕ και σε επιχειρήσεις που βρίσκονται στο «μηχανοστάσιο» της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.

 

Ε.Κ.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:35 - 18 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.