ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Morgan Stanley δηλώνει bullish στις μετοχές

23:01 - 23 Σεπ 2013 | Αναλύσεις
H Morgan Stanley δηλώνει bullish στις μετοχές
Την τελευταία εβδομάδα, αρκετοί αναλυτές έγιναν bullish για τις μετοχές, ειδικά μετά την απόφαση-έκπληξη της Fed την περασμένη Τετάρτη να μην αλλάξει ακόμη την πολιτική της γύρω από το πρόγραμμα αγορά ομολόγων.

Και η Morgan Stanley υπογραμμίζει πως το σημερινό περιβάλλον είναι το πλέον κατάλληλο για επενδύσεις σε μετοχές. Ο επικεφαλής επενδύσεων της Deutsche Bank, David Bianco, εκτιμά ότι ο δείκτης S&P 500 θα αγγίξει τις 1800 μονάδες, χωρίς μάλιστα, διόρθωση.

Ο επικεφαλής επενδύσεων της BMO, Brian Belski, αύξησε τον στόχο του για τον δείκτη S&P 500 για τα τέλη του έτος, στις 1800 μονάδες από 1650 μονάδες πριν, τονίζοντας ότι οι μετοχές θα σημειώσουν ράλι λόγω της συνέχειας των μέτρων τόνωσης.

 

Ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της  ConvergEx Group, Nick Colas, τονίζει ότι πλέον έχουν το κλασσικό σκηνικό για ένα ισχυρό ράλι στο δ' τρίμηνο του 2013.

 

Και ο Barry Knapp, ένας από τους πιο bearish αναλυτές της Wall Street το 2013, άλλαξε και αυτός τον στόχο του για τον δείκτη S&P 500 στις 1800 μονάδες από 1600 πριν, λόγω των εξελίξεων με την Fed.

 

056117346785

 

Όπως επισημαίνει ο κορυφαίος οικονομολόγος της Morgan Stanley, Joachim Fels, την Παρασκευή, σε εκδήλωση της τράπεζας στη Φραγκφούρτη, την 4η ετήσια Ημερίδα Διεθνούς Οικονομίας και Στρατηγικής, όλοι οικονομολόγοι και θεσμικοί επενδυτές στο πάνελ ήταν θετικοί για τις μετοχές, και όλοι οι 200 επαγγελματίες του κλάδου των επενδύσεων που βρέθηκαν στην εκδήλωση, συμφώνησαν μαζί τους.

 

Η άποψη του πάνελ ήταν ότι η διεθνής οικονομίας συνεχίζει να ανακάμπτει, τα επιτόκια θα αυξηθούν ελαφρώς, οι αποτιμήσεις των μετοχών είναι σε καλά επίπεδα, η κερδοφορία θα επιταχυνθεί και οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι πολύ πιο ελκυστικές από ότι οι υπόλοιπες περιοχές του κόσμου.

 

dollars 2650085b

 

Όπως επισημαίνει ο Fels,  σε σημείωμα που έστειλε προς του πελάτες της M.S, ο ίδιος συμφωνεί με την άποψη του πάνελ και των επαγγελματιών της αγοράς, μαζί με τους υπόλοιπους στρατηγικούς αναλυτές της MorganStanley οι οποίοι δηλώνουν bullish στις ανεπτυγμένες αγορές.

Το διεθνές μακροοικονομικό περιβάλλον παραμένει υποστηρικτικό για τις μετοχές, με την νομισματική πολιτική παραμένει ακόμη "accommodative" (δηλαδή ενισχυτική της οικονομικής ανάπτυξης) μετά και την τελευταία απόφαση της Fed.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 23:38 - 23 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.