ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τί θα πει σήμερα ο Ντράγκι : Goldman Sachs, Morgan Stanley, Danske

10:00 - 02 Οκτ 2013 | Αναλύσεις
Σήμερα Τετάρτη, αντί για την συνηθισμένη πρώτη Πέμπτη του μήνα, γίνεται η συνεδρίαση πολιτικής της ΕΚΤ, με την συνέντευξη τύπου του επικεφαλής Μάριο Ντράγκι να ακολουθεί. Σύμφωνα με τους αναλυτές, δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια έκπληξη νέων μέτρων.

Η Goldman Sachs εκτιμά ότι η ΕΚΤ δεν θα προχωρήσει σε κάποια αλλαγή πολιτικής σήμερα, αφήνοντας ταεπιτόκια στο 0,5%. Όπως σημειώνει, δεν αναμένεται επίσης καμία λεκτική ένδειξη ότι θα υπάρξει στο επόμενο διάστημα κάποια μείωση επιτοκίων ούτε και πως ο Μάριο Ντράγκι θα δώσει κάποια περισσότερη ορατότητα στοforward guidance της ΕΚΤ.

 

Η Morgan Stanley σημειώνει πως δεν αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα πολιτική από την ΕΚΤ καθώς ένας νέος γύρος LTRO σε παρόμοιες συνθήκες όπως στους προηγούμενους γύρους, θα έχει πολύ περιορσιμένη ζήτηση. Αντίθετα, η Morgan Stanley θεωρεί πως αυτό  στο οποίο θα πρέπει να προχωρήσει η ΕΚΤ, είναι σε μείωση των επιτοκιών για να περιοριστεί η ανοδική πίεση που έχει ασκηθεί στα επιτόκια της αγοράς χρήματος από την συνέχιση της αποπληρωμής των προήγούμενω γύρων LTRO, αλλά κάτι τέτοιο θα γίνει στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

 

Η Danske Bank σημειώνει πως η αγορά δεν περιμένει κάποια αλλαγή στη στάση πολιτικής της ΕΚΤ σήμερα, κι έτσι, αν και η έλλειψη δράσης θα προκαλέσει μία μικρή απογοήτευση, μία πιθανή αλλαγή πολιτικής θα αποτελέσει απόλυτη έκπληξη και θα πυροδοτήσει μία έντονη αντίδραση από τις αγορές. Εάν η ΕΚΤ δεν ανακοινώσει κάποια νέα μέτρα, όλα τα βλέμματα θα στραφούν σήμερα στην συνέντευξη τύπου του Μάριο Ντράγκι και στην «γλώσσα» που θα χρησιμοποιήσει. Υπάρχει ο κίνδυνος οι επενδυτές να απογοητευτούν εάν η ομιλία του Ντράγκι δεν είναι αρκετά «χαλαρή» (dovish) και η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου ανεμένεται σε αυτήν την περίπτωση να ενδυναμωθεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:03 - 02 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.