ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: Μεγάλο ανοδικό ράλι καθώς η αμερικανική κυβέρνηση «ξεκλειδώνει»

10:26 - 11 Οκτ 2013 | Αναλύσεις
Οι αμερικανικοί δείκτες κατέγραψαν ένα εντυπωσιακό ράλι καθώς όλα δείχνουν ότι το θέατρο του αμερικανικού πολιτικού παραλογισμού έφθασε στο τέλος του και η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να λειτουργήσει και πάλι.

Τελικά όποιος και αν ήταν ο σκοπός αυτής της ενέργειας το σίγουρο είναι ότι λειτούργησε υπέρ της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας. Οι συνέπειες του shutdown που υπολογίζονται στο 0,2% του αμερικανικού ΑΕΠ για το 2013, απομάκρυναν ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες ενός tapering τους επόμενους μήνες, μέχρι και το τέλος του 2013.

Από την άλλη ο οίκος Fitch τόνισε ότι δεν αναμένεται υποβάθμιση των ΗΠΑ και ότι ένα σενάριο χρεοκοπίας της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη αποτελεί ένα σενάριο περισσότερο ουτοπικό.

Όσον αφορά την Ευρωζώνη, ο Μάριο Ντράγκι επανέλαβε ότι η ανάπτυξη παραμένει υποτονική ενώ επέμεινε ότι η ΕΚΤ εξακολουθεί να συζητά μείωση επιτοκίων ενώ εμφανίζεται αμετακίνητος στη χαλαρή νομισματική πολιτική για τους επόμενους μήνες.
Από τη Γερμανία, τα νέα είναι επίσης θετικά καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Μέρκελ βρίσκεται κοντά στο να ανακοινώσει την επόμενη κυβέρνηση συνεργασίας.
Είναι προφανές ότι με το κλίμα να έχει γίνει και πάλι θετικό, οι αγορές σημείωσαν μεγάλη άνοδο με τους χρηματιστηριακούς δείκτες σε Ευρώπη και Αμερική να κάνουν στην κυριολεξία πάρτι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.