ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βarclays: Aναπόφευκτο το νέο haircut στο ελληνικό χρέος

14:21 - 15 Οκτ 2013 | Αναλύσεις
Η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον 5-6 δισ. ευρώ το 2014 για να κλείσει χρηματοδοτικό της κενό, και θα χρειαστεί περαιτέρω στήριξη για να εκπληρώσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες μέχρι το 2016, όταν λήγει το τρέχον προγραμμα διάσωσης, όπως τονίζουν οι αναλυτές της Barclays.

Η Barclays σημειώνει πως το ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί το Δεκέμβριο, αν και ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε χθες ότι η τελική απόφαση θα μπορούσε να περιμένει μέχρι τον Ιανουάριο.

 

Η Barclays αναμένει ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι σκληρές, και χωρίς στήριξη από τα κράτη μέλη για κούρεμα του ελληνικού χρέους, εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης της βιωσιμότητας του χρέους θα πρέπει να εξεταστούν το 2014.

 

Όπως τονίζει, «αναμένουμε τις συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους  να συνεχιστούν την άνοιξη του 2014, όταν τα τελικά δημοσιονομικά στοιχεία του 2013 θα ανακοινωθούν και όλα θα εξαρτηθούν και από το εάν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι».

 

Με δεδομένο το πολύ υψηλό επίπεδο του χρέους, καθώς και την ανάγκη να επιτευχθεί μια σημαντική μείωση μέχρι το 2022, κάτω από το 110% του ΑΕΠ, μια νέα αναδιάρθρωση των επίσημων δανείων, συμπεριλαμβανομένου ενός haircut, φαίνεται αναπόφευκτη, καταλήγει η τράπεζα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.