ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και η Deutsche Bank κατά νέου ελληνικού κουρέματος

18:29 - 30 Οκτ 2013 | Αναλύσεις
Και η Deutsche Bank κατά νέου ελληνικού κουρέματος
Μια μέρα μετά από τη δήλωσε του Έβαλντ Νοβόντι, μέλους του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος τάχθηκε κατά νέας απομείωσης του ελληνικού χρέους, και η Deutsche Bank ,(πατώντας πάνω στην επίσημη γραμμή της κυβέρνησης του Βερολίνου), απορρίπτει σενάρια για ένα νέο κούρεμα στο χρέος της χώρας μας.

Η τράπεζα ανέφερε την Τετάρτη ότι δεν θεωρεί πιθανό ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες και ο επίσημος τομέας και ότι η όποια μορφή ελάφρυνσης θα γίνει μέσω μείωσης των επιτοκίων ή επιμήκυνσης των δανείων διάσωσης, απόφαση που θα ληφθεί μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου, σύμφωνα με το Reuters.

«Η οικονομία σταθεροποιείται και ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι πιο σταθερός, αλλά ο δρόμος προς την ομαλοποίηση θα είναι μακρύς», ανέφερε ο γερμανικός οίκος.

«Εκτιμούμε ότι τόσο ένα δεύτερο PSI και ένα OSI είναι απίθανα, αλλά αναμένουμε πιο έμμεσες λύσεις, όπως μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση λήξεων», πρόσθεσε.

Αυτή τη στιγμή το δημόσιο χρέος ανέρχεται στα 320 δισ. ευρώ ή στο 175% του ΑΕΠ, με την ΕΚΤ, την ΕΕ και την ευρωζώνη να κατέχουν το 80% περίπου.

Η κυβέρνηση στοχεύει σε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό φέτος, ωστόσο, εκτιμά ότι θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 340 εκατ. ευρώ, κάτι που θα της επιτρέψει να ζητήσει ελάφρυνση του χρέους της από τους εταίρους της.

Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για το πώς θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2014 και η συμφωνία στο θέμα αυτό θα ανοίξει τον δρόμο και για λύση όσον αφορά το χρέος.

«Εκτιμούμε ότι το πιο σημαντικό ερώτημα για την βιωσιμότητα του χρέους θα περιμένει μέχρι τα μέσα του 2014, πιθανόν μετά τις ευρωεκλογές», ανέφερε ο οίκος.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:51 - 30 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.