ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Μοrgan Stanley «ψηφίζει» ευρωπαϊκές μετοχές - «Βλέπει» Santa Claus ράλι

13:29 - 19 Νοε 2013 | Αναλύσεις
Η Μοrgan Stanley «ψηφίζει» ευρωπαϊκές μετοχές - «Βλέπει» Santa Claus ράλι
Η Morgan Stanley υποστηρίζει πως το ράλι των μετοχών θα συνεχιστεί, καθώς οι ενέσεις ρευστότητας θα συνεχίσουν να στηρίζουν τα χρηματιστήρια και τηρεί overweight στάση στις ευρωπαϊκές μετοχές.

Οι ενέσεις ρευστότητας, σε συνδυασμό με στοιχεία όπως οι θετικές ροές κεφαλαίων, εξακολουθούν να υποστηρίζουν το ράλι των ευρωπαϊκών μετοχών, όπως σημειώνει η Morgan Stanley, αν και προειδοποιεί ενάντι των νέων τοποθετήσεων στις μετοχές, στα τρέχοντα επίπεδα.

 

«Η ρευστότητα φαίνεται να είναι ο κύριος ούριος άνεμος για τις μετοχικές αγορές σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα», όπως τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως, ενώ η ψυχολογία και η τεχνική ανάλυση δείχνουν πως είναι σε πολύ αισόδοξο έδαφος, δεν έχουν αγγίξει ακόμη υπερβολικά επίπεδα, και οι θέσεις σε μετρητά, οι ροές και η εποχικότητα, εξακολουθούν να υποστηρίζουν τη συνεέχιση του ράλι.

 

Η Morgan Stanley διατηρεί «overweight» στάση στις μετοχές, αλλά προσθέτει ότι θα ήταν καλύτερο να μην υπάρξουν ακόμη τοποθετήσεις νέων κεφαλαίων στα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς, ωστόσο θεωρούν πως προς το τέλος του έτους θα υπάρξει νέα σημαντική άνοδος, το γνωστό Santa Claus rally.

 

Όπως τονίζει, τα στοιχεία από το 1970 δείχνουν πως προς το τέλος του έτους οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών μετοχών είναι αρκετά ισχυρές.

 

Ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος είναι δύο από τους ισχυρότερους μήνες του έτους, με τον Απρίλιο να ακολουθεί, όπως καταλήγει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.