ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ταύρος» η UBS - Ράλι 15% στην Ευρώπη το 2014

14:17 - 25 Νοε 2013 | Αναλύσεις
«Ταύρος» η UBS - Ράλι 15% στην Ευρώπη το 2014
Η UBS αναμένει τη συνέχιση της ευρωπαϊκής bull market και το 2014, με τη βοήθεια της ανάκαμψης τόσο στην κερδοφορία των εταιρειών όσο και της ευρύτερης οικονομίας.

Η τράπεζα εκτιμά ότι η Federal Reserve θα ξεκινήσει το tapering, δηλαδή την μείωση του ρυθμού του προγράμμτος αγοράς ομολόγων, τον Ιανουάριο, αλλά προσθέτει ότι η χρηματιστηριακή αγορά θα είναι σε θέση να αντέξει οποιαδήποτε επακόλουθη άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων, που μπορεί να προκύψουν από αλλαγή πολιτικής της ομοσπονδιακής τράπεζας.


«Μπορούν οι μετοχές να επιβιώσουν την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων; Πιστεύουμε ναι. Οι αποδόσεις των ομολόγων θα αυξηθούν από τα εξαιρετικά χαμηλά τρέχοντα επίπεδα, το risk premium των μετοχών μπορεί να απορροφήσει αυτές τις υψηλότερες αποδόσεις και μπορεί κάλλιστα να δούμε περαιτέρω στροφή μακριά από τα ομόλογα και προς τις μετοχές», όπως τονίζει χαρακτηριστικά η UBS.
Όσον αφορά τους κλάδους, η UBS είναι overweight στον κλάδο των χρηματοοικονομικών, την τεχνολογία και την υγειονομική περίθαλψη, διατηρώντας παράλληλα underweight θέση στους κλάδους των καταναλωτικών αγαθών και των τηλεπικοινωνιών.

 

Η UBS αναμένει πως η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη θα δώσει περαιτέρω ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές το επόμενο έτος.
Η παγκόσμια οικονομία, από ανάπτυξη της τάξης του 2,8% το 2012, το 2013 αναμένεται να κινηθεί στο 2,5% και το 2014 στο 3,4%. Όπως επισημαίνει η UBS, ένα σημείο καμπής είναι σε εξέλιξη στην παγκόσμια οικονομία, με την μεγαλύτερη αλλαγή να συμβαίνει στην Ευρωζώνη, όπου μετά από συρρίκνωση 0,4% , η ανάπτυξη αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,1% το 2014.

 

Η UBS εκτιμά ότι ο δείκτης MSCI World Index θα αγγίξει τις 460 μονάδες μέχρι το τέλος του 2014, σημειώνοντας ράλι της τάξη του 15% από τα τρέχοντα επίπεδα, μετά από άνοδο κοντά στο 18% μέχρι στιγμής φέτος.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:19 - 25 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.