ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Societe Generale: «Ψηφίζει» ομόλογα και μετοχές της περιφέρειας για το 2014

00:03 - 27 Νοε 2013 | Αναλύσεις
Societe Generale: «Ψηφίζει» ομόλογα και μετοχές της περιφέρειας για το 2014
Οι ανησυχίες για αποπληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ μπορεί ακόμη και να αποδειχθούν ένας ισχυρός καταλύτης για την συνέχιση του ράλι στις μετοχές της περιοχής, καθώς η ΕΚΤ θα οδηγηθεί στο να λάβει πιο ριζοσπαστικά μέτρα τόνωσης της αγοράς, με τα χρηματιστήρια της περιφέρειας να αναμένεται να επωφεληθούν το περισσότερο, όπως η Societe Generale σε νέα έκθεσή της.

Ιστορικά, ο αποπληθωρισμός αποτελεί «άσχημη είδηση» για τις μετοχές, καθώς ψαλιδίζει τα εταιρικά κέρδη , διαγράφοντας την ικανότητα των εταιρειών να αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, και περιορίζει τις καταναλωτικές δαπάνες.  

Αυτή τη φορά, όμως, όπως τονίζει η SoCGen, η αντίδραση της αγοράς θα είναι διαφορετική.

 

«Υπάρχει πραγματικός και βάσιμος φόβος ότι ο αποπληθωρισμός θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε όλη την Ευρωζώνη. Εάν αυτός ο φόβος υλοποιηθεί, η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να λάβει μη συμβατικά μέτρα το 2014», όπως τονίζουν οι αναλυτές της SocGen, υπογραμμίζοντας τα αρνητικά επιτόκια καταθέσεων αποτελούν μία ισχυρή πιθανότητα επιλογής της ΕΚΤ.

 

Καθώς η τράπεζα αναμένει πως η πολιτική της ΕΚΤ θα παραμένει εξαιρετικά υποστηρικτική προς την οικονομία το επόμενο έτος , τα χρηματιστήρια της ευρω-περιφέρειας, όπως ο IBEX 35, ο PSI 20 και ο FTSE MIB, εξακολουθούν να φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικά, καθώς ο δείκτης εκπλήξεωντης κερδοφορίας των εταιρειών βελτιώνεται, με τα πρόσφατα στοιχεία να είναι τα πιο θετικά των τελευταίων δώδεκα μηνών.

 

Η SocGen αναμένει, επίσης, και τα ομόλογα της ευρω-περιφέρειας να ωφεληθούν σε αυτό το σενάριο, ενώ οι τιμές των εμπορευμάτων θα οδηγηθούν σε βουτιά.

 

Συνεπώς, οι οικονομικές προβλέψεις του Δεκεμβρίου θα πρέπει να παρακολουθηθούν στενά για οποιαδήποτε σημαντική υποβάθμιση των προοπτικών του πληθωρισμού το 2014, όπως καταλήγει η SocGen.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:35 - 26 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.