ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H HSBC ψηφίζει Ευρώπη - Τέλος στο ράλι της Wall Street;

01:01 - 09 Ιαν 2014 | Αναλύσεις
«Όλα τα καλά πράγματα τελειώνουν, έτσι και το ράλι στις αμερικανικές μετοχές», όπως επισημαίνει η HSBC, η οποία υποβάθμισε την στάση της για την αγορά των ΗΠΑ σε underweight από ουδέτερη. Η HSBC σημειώνει πως οι δειθνείς μετοχές αρχικά εμφανίστηκαν αδιάφορες σε ότι αφορά την έναρξη της μείωσης του προγράμματος αγορών assets της Fed.

Όμως, καθώς η Fed θα συνεχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων το τρέχον έτος, και οι αγορές θα αρχίσουν να προβλέπουν την πρώτη αύξηση των επιτοκίων το 2015, αυτό θα αποτελέσει έναν αντίθετο άνεμο για τις μετοχές, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της τράπεζας, ο δείκτης S&P 500 θα αυξηθεί μόλις 4% στις 1.900 μονάδες το 2014, μετά από κέρδη 30% τo 2013.


 «Με την κερδοφορία των εταιρειών να παραμένει το κλειδί στις αγορές, είμαστε υπέρ των χωρών και των κλάδων που έχουν την μεγαλύτερη δυναμική για ανοδικές εκπλήξεις. Έτσι μειώνουμε την στάση μας για την αγορά των ΗΠΑ σε underweight, καθώς η κερδοφορία είναι κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, οι αποτιμήσεις φαίνονται πια ακριβές σε σχέση με τις υπόλοιπες διεθνείς αγορές, και η Fed κινείται προς το τέλος της νομισματικής χαλάρωσης πιο γρήγορα από ό, τι άλλες κεντρικές τράπεζες», όπως σημειώνει η HSBC.

 

Aν και δεν αναμένει πτώση της κερδοφορίας στις ΗΠΑ, η HSBS σημειώνει πως υπάρχουν ενδείξεις επιβράδυνσης της τάσης των εσόδων - μια αντίθεση με την Ευρώπη, όπου η κερδοφορία αναμένεται  να σημειώσει ισχυρή ανάκαμψη. 
Η τράπεζα είναι overweight στις ευρωπαϊκές  μετοχές, προβλέποντας ράλι της τάξης του 14% στον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSE Eurofirst 300 φέτος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.