ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες αντιμετωπίζουν χρηματοπιστωτικό κενό 1 τρισ. δολαρίων

14:19 - 21 Ιαν 2014 | Αναλύσεις
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες αντιμετωπίζουν χρηματοπιστωτικό κενό 1 τρισ. δολαρίων
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες εμφανίζουν χρηματοοικονομικό κενό 767 δισ. ευρώ (1 τρισ. δολάρια), σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύτηκε πριν την έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στον χρηματοπιστωτικό τομέα των εγχώριων δανειστών.

Μάλιστα, η "τρύπα" που αποτυπώνεται στη συγκεκριμένη έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας στις 15 Γενάρη είναι μεγαλύτερη σε αναλογία με το κενό προγενέστερων μελετών.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει,  οι γαλλικές τράπεζες εμφανίζουν το μεγαλύτερο κένο ύψους 285 δισ. ευρώ, ακολουθούμενες από τις γερμανικές με 199 δισ., όπως υποστηρίζουν οι Sascha Steffen από την Ευρωπαϊκή σχολή Διοίκησης και Τεχνολογίας του Βερολίνου και Viral Acharya από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Οι ισπανικές τράπεζες παρουσιάζουν έλλειμα της τάξης των 92 δισ., ενώ οι ιταλικές υστερούν κατά 45 δισ. δολάρια.

Οι συγγραφείς που επιμελήθηκαν την σχετική έρευνα αναφέρουν ότι εντοπίζουν καταστάσεις υψηλού ρίσκου και έντονου προβληματισμού όσον αφορά στις γερμανικές δημόσιες τράπεζες. "Η Γερμανία διαθέτει πολλά κρατικά ιδρύματα από τα οποία μπορεί να απαιτηθούν  χρηματοπιστωτικές εκδόσεις και/η  bail-ins", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες της Κύπρου, του Βελγίου και της Ελλάδας, αποφαίνονται πως "ενδεχομένως θα χρειαστούν πρόσθετη υποστήριξη".

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:31 - 21 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.