ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pantelakis: Οι πέντε κορυφαίες επιλογές της χρηματιστηριακής για το 2014

10:52 - 23 Ιαν 2014 | Αναλύσεις
Pantelakis: Οι πέντε κορυφαίες επιλογές της χρηματιστηριακής για το 2014
Τις κορυφαίες επιλογές από την ελληνική αγορά για το 2014 παρουσιάζει σε έκθεση της η Pantelakis Sec, στην οποία αναφέρει ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία εμφανίζουν βελτίωση αλλά οι πολιτικές εξελίξεις συνεχίζουν να αποτελούν παράγοντα αβεβαιότητας.

Από το κλάδο των τραπεζών, η χρηματιστηριακή τοποθετεί στη λίστα με τα top-picks την μετοχή της Πειραιώς με τιμή-στόχο 2 ευρώ και της Alpha με τιμή-στόχο 0,83 ευρώ.

Οι επιλογές από τους υπόλοιπους κλάδους περιλαμβάνουν την μετοχή της ΔΕΗ με τιμή-στόχο 13,40 ευρώ, της Motor Oil με τιμή-στόχο 10 ευρώ και της ΕΧΑΕ με τιμή-στόχο 10 ευρώ.

H σύσταση για όλες τις μετοχές είναι overweight

Η χρηματιστηριακή τονίζει ότι οι Πειραιώς και η Alpha διαθέτουν μεγάλα κεφαλαιακά μαξιλάρια, τα οποία μπορούν να καλύψουν πιθανές επιπρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες. Η πρώτη είναι η κορυφαία επιλογή όσον αφορά το συντελεστή beta καθώς είναι η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα με ευρεία δυνατότητα συνεργιών, ενώ η δεύτερη έχει ανοδικές προοπτικές με προστασία από καθοδικά ρίσκα. 

Η Pantelakis επισημαίνει στην έκθεση με ημερομηνία 22 Ιανουαρίου πως η Ελλάδα έχει αρχίσει να εμφανίζει θετικές εκπλήξεις για το ΑΕΠ, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα.

Τονίζει ωστόσο πως πρέπει να γίνουν ακόμα αρκετά στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η εξεύρεση λύσης στα προβλήματα του χρέους και των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα είναι τα "στοιχήματα" για το 2014.

Η Motor Oil αποτελεί μια πιο ελκυστικές μακροπρόθεσμες επενδύσεις, ενώ η μετοχή της ΕΧΑΕ είναι μια "φθηνή" επιλογή με ισχυρές προοπτικές ανόδου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.