ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Κρατήστε τη ψυχραιμία σας και παραμείνετε overweight για τις μετοχές" λέει η Credit Suisse

00:01 - 11 Φεβ 2014 | Αναλύσεις
"Κρατήστε τη ψυχραιμία σας και παραμείνετε overweight για τις μετοχές" λέει η Credit Suisse
Το παγκόσμιο κύμα ρευστοποιήσεων που σημειώθηκε σε όλες τις αγορές διεθνώς από τις αρχές του έτους μπορεί να έχει φοβίσει τους επενδυτές, ωστόσο δεν φαίνεται να ανησυχεί τους αναλυτές, οι οποίοι δεν αλλάζουν τις εκτιμήσεις τους για τις προοπτικές του 2014.

Αν και οι αγορές φαίνεται να έχουν ηρεμήσει εδώ και μερικές ημέρες, οι αμερικανικές και ιαπωνικές μετοχές βρέθηκαν σε χαμηλά πολλών μηνών στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, εξαιτίας των ανησυχητικών στοιχείων από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, τα οποία σε συνδυασμό με το κλίμα στις αναδυόμενες αγορές, επιδείνωσαν τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία.

 

Από την πλευρά τους, οι αναδυόμενες αγορές έχουν δει ένα βίαιο sell-off φέτος, μετά την απότομη πτώση της αξίας του πέσο Αργεντινής, της τουρκικής λίρας, του ραντ Νότιας Αφρικής και του ρεάλ Βραζιλίας, που προκάλεσαν πανικό πωλήσεων σε όλα τα assets. Οι αναλυτές απέδωσαν σε μεγάλο βαθμό την αναταραχή στη μείωση των μέτρων τόνωσης της Federal Reserve, η πρώτη ένδειξη των οποίων έστειλε πέρυσι τις μετοχές σε όλο τον κόσμο μαζικά χαμηλότερα.

credit suisse100214

Παρά το αδύναμο ξεκίνημα της χρονιάς- το χειρότερο από το 1980- "επιμένουμε στη bullish άποψή μας σχετικά με τις μετοχές για το 2014", δήλωσε η Credit Suisse σε έκθεσή της με τίτλο, "Μετοχές: Κρατήστε την ψυχραιμία σας!", όπου διατηρεί την οverweight στάση της για τις μετοχές.

 

Η συνέχιση της παγκόσμιας ανάκαμψης είναι το πιο πιθανό σενάριο, όπως σημειώνει η Credit Suisse. "Η επιτάχυνση στην εσωτερική ζήτηση σε ΗΠΑ και Ευρώπη αναμένεται να συμβάλει στη σταθεροποίηση της ανάπτυξης των αναδυόμενων αγορών, μέσω των ισχυρότερων εξαγωγικών επιδόσεων - ιδίως αν ληφθεί υπόψη η πρόσφατη πτώση των συναλλαγματικών ισοτιμιών, η οποία έχει φέρει τις ισοτιμίες 8% χαμηλότερα, σε μέσο όρο, από την κορυφή του 2010", τόνισε η τράπεζα.

 

Όπως υπογραμμίζει, οι αποτιμήσεις των μετοχών στις ΗΠΑ παραμένουν ελκυστικές και προσθέτει ότι στην Ευρώπη, τις αναδυόμενες αγορές και την Ιαπωνία, ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό μετοχών εξακολουθεί να διαπραγματεύεται κάτω από την δίκαιη αξία του.

 

Η Credit Suisse τονίζει παράλληλα ότι η αγορά ανησυχεί υπερβολικά για την οικονομική επιβράδυνση στις ανεπτυγμένες αγορές μετά τα στοιχεία από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων του δείκτη ISM των νέων παραγγελιών καθώς και των μισθολογίων για τον μήνα Δεκέμβριο. Η τράπεζα θεωρεί πως οι κακές καιρικές συνθήκες στις ΗΠΑ είναι υπεύθυνες για μεγαλύτερο μέρος αυτής της επιβράδυνσης.

credit su100214

Τελευταία τροποποίηση στις 18:55 - 10 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.