ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: "Μην υπερεκτιμάτε το ράλι του χρυσού- Έρχεται δραματική βουτιά"

01:01 - 13 Φεβ 2014 | Αναλύσεις
Credit Suisse: "Μην υπερεκτιμάτε το ράλι του χρυσού- Έρχεται δραματική βουτιά"
Ο χρυσός απολαμβάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα το 2014, χτυπώντας υψηλό τριών μηνών το πρωί της Τετάρτς, οδεύοντας στο πρώτο ανοδικό σερί πέντε ημερών από τον Αύγουστο του 2013. Ωστόσο, η Credit Suisse προειδοποιεί τους επενδυτές να μην υπερεκτιμήσουν τη σημασία αυτού του ανοδικού ξεσπάσματος.

Η ελβετική τράπεζα υποστηρίζει ότι αν η οικονομία ξεπεράσει τις πρόσφατες αναταραχές, εμπόδια και δυσκολίες, ο χρυσός θα μπορούσε να σημειώσει βουτία στα 1.000 δολάρια ανά ουγγιά. "Οι ροές κεφαλαίων που έχουμε δει μέχρι στιγμής φέτος οφείλονται περισσότερο στο short covering παρά στην εισροή νέων κεφαλαίων στην αγορά του πολύτιμου μετάλλου και στην αύξηση των long θέσεων", τονίζει ο επικεφαλής αγοράς πολύτιμων μετάλλων της Credit Suisse, Tom Kendall.

 

"Δεν θα εκπλαγώ αν δω το χρυσό να διαπραγματεύεται πάνω από τα 1.300 δολάρια στις επόμενες δύο συνεδριάσει, αλλά νομίζω ότι η δυναμική που βλέπουμε θα εξαντληθεί πολύ σύντομα", όπως προσθέτει ο αναλυτής. Όπως προειδοποιεί ο Kendall, τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα για την τιμή του χρυσού το επόμενο διάστημα.

goldup120214

"Είναι ρεαλιστικό να θεωρήσουμε ότι ο χρυσός θα δοκιμάσει τα επίπεδα των 1.000 δολαρίων αργότερα το τρέχον έτος, ίσως και κατά το τέταρτο τρίμηνο", δήλωσε ο Kendall. "Μόλις η αμερικάνικη οικονομία πάρει και πάλι τα πάνω της και ξεφύγει από τα εμπόδια που δημιούργησαν τα πρόσφατα στοιχεία γύρω από την αγορά εργασίας, και μόλις τα πραγματικά επιτόκια ανακάμψουν και πάλι, τότε ο χρυσός θα πάρει την... κατηφόρα", όπως επισημαίνει ο αναλυτής.

 

Αξίζει να σημειώσουμε, πως ο χρυσός δεν έχει αγγίξει τα 1.000 δολάρια ανά ουγγιά, μετά την πτώση του 2009. Ωστόσο, όλες οι πρόσφατες εκτιμήσεις του Kendall για το χρυσό έχουν αποδειχθεί προφητικές.

 

Τον Φεβρουάριο του 2013, ο Kendall προειδοποίησε ότι η βελτίωση των βασικών οικονομικών μεγεθών, θα καταργήσει την ανάγκη για τους διαχειριστές κεφαλαίων να κρατούν το χρυσό ως αντιστάθμιση ή ασφαλές καταφύγιο. Αυτή η δήλωση έγινε πριν από την βουτιά του χρυσού, όπου έχασε σχεδόν το ένα τέταρτο της αξίας του μεταξύ του τέλους του Μαρτίου και των αρχών Ιουλίου. Παράλληλα, όπως σημειώνει ο Kendall, η ραγδαία αύξηση των τιμών των μετοχών και των αποδόσεων των ομολόγων που έπληξε το χρυσό το 2013 θα συνεχιστεί και το 2014.

goldu120214

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.