ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Societe Generale: "Η Ουκρανία δεν άλλαξε το παιχνίδι για τις αγορές- Υπεραπόδοση των ευρωπαϊκών μετοχών το 2014"

00:01 - 06 Μαρ 2014 | Αναλύσεις
Societe Generale: "Η Ουκρανία δεν άλλαξε το παιχνίδι για τις αγορές- Υπεραπόδοση των ευρωπαϊκών μετοχών το 2014"
Οι πρόσφατες γεωπολιτικές εντάσεις γύρω από την Ουκρανία δεν είναι αρκετές για να οδηγήσουν σε μια συνεχή άνοδο της μακροπρόθεσμης μεταβλητότητας, όπως σημειώνουν οι στρατηγικοί αναλυτές της Societe Generale, υπογραμμίζοντας ότι η αγορά συνεχίζει να προσφέρει ελκυστικές ευκαιρίες για περαιτέρω τοποθετήσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές.

Οι μετοχές υποχώρησαν και η βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα- ένα μέτρο του «φόβου» των επενδυτών που χρησιμοποιείται επίσης στην αγορά των options- ενισχύθηκε τη Δευτέρα μετά την επέμβαση της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία, ωστόσο η ανάκαμψη των αγορών ήρθε άμεσα, μετά και τις δηλώσεις του Πούτιν ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για στρατιωτική δράση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

agore050314

Πάντως, η μακροπρόθεσμη μεταβλητότητα στον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro STOXX 50 παραμένει αρκετά σταθερή και σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, όπως τονίζει η Societe Generale, πράγμα που σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές συνεχίζουν αυτή τη στιγμή να αποτελούν μία σχετικά φθηνή επιλογή επενδυτικών τοποθετήσεων.

 

"Το διακύβευμα είναι αρκετά υψηλό ώστε να εξασφαλιστεί το ότι θα βρεθεί μια διπλωματική λύση. Δεν βλέπουμε τα γεγονότα σήμερα στην Ουκρανία ως έναν σημαντικό παράγοντα που θα αλλάξει το «παιχνίδι» στις αγορές και επαναλαμβάνουμε την στρατηγική μας για το 2014 που είναι οι τοποθετήσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές", τονίζουν οι στρατηγικοί αναλυτές της Societe Generale.

agores050314

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.