ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA: Τα 8,4 δισ. άγγιξαν οι ροές κεφαλαίων στις μετοχές την τελευταία εβδομάδα

00:01 - 08 Απρ 2014 | Αναλύσεις
BofA: Τα 8,4 δισ. άγγιξαν οι ροές κεφαλαίων στις μετοχές την τελευταία εβδομάδα
Οι θεσμικοί συνεχίζουν να ψηφίζουν ευρωπαϊκές μετοχές, ενώ σημαντικές είναι οι εισροές στα ομόλογα υψηλής απόδοσης, η κατηγορία στην οποία ανήκουν και τα ελληνικά ομόλογα.

Οι θεσμικοί επενδυτές τοποθέτησαν 8,4 δισ. δολάρια στις διεθνείς μετοχές την τελευταία εβδομάδα αντιστρέφοντας τις εκροές της εβδομάδας που προηγήθηκε, παρά την πτώση στην Wall Street την Παρασκευή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of America Merrill Lynch

met070414

Οι εισροές ανέτρεψαν τις εκροές της προηγούμενης εβδομάδας οι οποίες είχαν διαμορφωθείς τα 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες θετικές ροές από την εβδομάδα που έληξε στις 19 Μαρτίου, σύμφωνα και με τα στοιχεία της EPFR Global.

 

Τα funds που επενδύουν στις αναδυόμενες αγορές προσέλκυσαν 2,5 δισ. δολάρια , το πρώτο κύμα θετικών ροών των τελευταίων 23 εβδομάδων. Τα funds που ειδικεύονται στις μετοχές των ΗΠΑ προσέλκυσαν 3,4 δισ. δολάρια, αντιστρέφοντας τις εκροές της εβδομάδας που προηγήθηκε, που είχαν αγγίξει τα 9,1 δις. δολάρια. Σε ό,τι αφορά τα funds των ευρωπαϊκών μετοχών, συνέχισαν να προσελκύουν κεφάλαια, αφού οι εισροές άγγιξαν τα 1,4 δισ. δολάρια, στην 40η συνεχόμενη εβδομάδα θετικών ροών, σύμφωνα με τα στοιχεία της EPFR Global.

 

Τα διεθνή ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια είδαν εισροές ύψους 6,9 δισ.δολ., τις μεγαλύτερες που έχουν δει τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες, από τις οποίες το 1 δισ. δολ. κατευθύνθηκε στα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών και τα 2,3 στα ομόλογα υψηλής απόδοσης. Οι εισροές στα funds που επενδύουν σε ομόλογα υψηλής απόδοσης σημείωσαν την όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα εισρέων, ενώ οι εισροές κεφαλαίων σε ομόλογα αναδυόμενων αγορών, σημείωσαν τις πρώτες εισροές σε 27 εβδομάδες.

metox070414

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.