ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA Merrill Lynch: "Cash is king" και πάλι για τους θεσμικούς

00:01 - 14 Μαϊ 2014 | Αναλύσεις
BofA Merrill Lynch: "Cash is king" και πάλι για τους θεσμικούς
Κοντά σε υψηλό δύο ετών βρίσκονται οι θέσεις των διεθνών θεσμικών επενδυτών σε μετρητά, ενώ οι τοποθετήσεις τους σε μετοχές είναι εμφανώς μειωμένες, καθώς η ενίσχυση της μεταβλητότητας στις αγορές δημιουργεί μεγάλη αβεβαιότητα στους διαχειριστές κεφαλαίων, οι οποίοι προτιμούν το ασφαλές καταφύγιο του... cash.

Οι θεσμικοί έχουν πλέον το 5% των χαρτοφυλακίων τους σε μετρητά, κατά μέσο όρο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2012, και επάνω από το 4,6% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch.

wall-street-130514

Οι θέσεις των διεθνών fund managers σε μετοχές μειώθηκαν από το 45% τον περασμένο μήνα, σε 37% αυτή τη στιγμή.

 

Περισσότερο από το ένα τρίτο των επενδυτών υποστηρίζει πως η γεωπολιτική κρίση είναι η μεγάλη απειλή στη σταθερότητα της αγοράς, ενώ άλλο ένα τρίτο φοβάται την αθέτησης του χρέους της Κίνας.

 

"Οι επενδυτές δείχνουν πίστη στην οικονομία, αλλά με δύο μεγάλα ερωτηματικά: Είμαστε στο χείλος ενός αποδιοργανωτικού σοκ; Και επίσης, γιατί, σε αυτό το σημείο του κύκλου, η ανάκαμψη δεν είναι ισχυρότερη;" όπως επισημαίνει ο Michael Hartnett, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της BofA Merrill Lynch Global Research.

wall-street-c130514

Σε ό,τι αφορά τις κλαδικές τοποθετήσεις των θεσμικών, περίπου το 15% αύξησε τις θέσεις του στους αμυντικούς κλάδους, όπως αυτός των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και της ενέργειας. Ένα άλλο 8% μείωσε τις θέσεις του στην τεχνολογία και τις τράπεζες, σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 218 διαχειριστές κεφαλαίων.

wall-street130514

Τελευταία τροποποίηση στις 18:08 - 13 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.