ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«No Pain, No Gain» λέει η Euroxx για τις τραπεζικές μετοχές

12:34 - 20 Οκτ 2014 | Αναλύσεις
«No Pain, No Gain» λέει η Euroxx για τις τραπεζικές μετοχές
«Πόνο» βραχυπρόθεσμα και κέρδη μακροπρόθεσμα, προβλέπει η Euroxx χρηματιστηριακή για τους Ελληνικούς τραπεζικούς τίτλους, σε σχετικό report, επισημαίνοντας πως ο τραπεζικός δείκτης χάνει 40% από τα υψηλά του έτους και 20% κατά τον τελευταίο μήνα.

Οι αναλυτές της Euroxx θέτουν την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 0,75 ευρώ από 0,9 ευρώ, για την Eurobank στα 0,35ευρώ από 0,5 ευρώ προηγουμένως, για την Εθνική στα 3,1 ευρώ από 3,3 ευρώ και για την Πειραιάς στα 1,75 ευρώ από 2,2 ευρώ. 

 

Όσον αφόρα τον χαρακτηρισμό «πόνος» γίνεται αναφορικά με τους μετόχους των τραπεζών που στήριξαν τις προηγούμενες αυξήσεις κεφαλαίου της τάξεως των 8,3 δις. ευρώ, ενώ η σημερινή εικόνα αποδίδεται στην αναστάτωση που επικρατεί στις διεθνείς αγορές και τον αυξημένο πολιτικό κίνδυνο λόγω των επικείμενων προεδρικών εκλογών Μάρτιο του 2015, που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε εθνικές εκλογές.


«Παραμένουμε θετικοί παρά την αναμενόμενη αυξημένη μεταβλητότητα «Short-Term» και δεν πιστεύουμε ότι μια νέα κυβέρνηση υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει την έξοδο του ευρώ ή θα θέσει σε κίνδυνο τα σημαντικά δημοσιονομικά επιτεύγματα της πρόσφατης παρελθόν», καταλήγει η ανάλυση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.