ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Alpha Finance φοβάται ατύχημα για παραδειγματισμό της Γαλλίας και της Ιταλίας

18:28 - 13 Δεκ 2014 | Αναλύσεις
Η Alpha Finance φοβάται ατύχημα για παραδειγματισμό της Γαλλίας και της Ιταλίας
Μία από τις πλέον σοκαριστικές αναλύσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα και την αγορά συνέταξαν την περασμένη Τρίτη οι αναλυτές της Alpha Finance και έχει στη διάθεσή του το «R».

Εστάλη σε μεγαλοπελάτες της την ημέρα του κραχ, της κατάρρευσης κατά 13% του γενικού δείκτη. Ο τίτλος της έκθεσης είναι μάλλον «φοβιστικός», αφού παραπέμπει στην ταινία της δεκαετίας του ’80 «the day after», δηλαδή «η επόμενη μέρα». Μεταξύ των άλλων, το πιο hot της ανάλυσης είναι ότι η Alpha Finance δεν αποκλείει από τα βασικά της σενάρια το να συμβεί κάποιο ατύχημα. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι η Ευρώπη δεν θα κάνει κάποια χάρη στη χώρα μας, δηλαδή δεν θα συμμεριστεί αυτά που υποστηρίζει ο Σύριζα ότι αν γίνει κυβέρνηση, η χρηματοδότηση των τραπεζών από την ΕΚΤ θα είναι εξασφαλισμένη.

 

Σύμφωνα με την A.F., τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο και πως η Ευρώπη δεν θα έχει πρόβλημα να καταστήσει την Ελλάδα παράδειγμα για να σώσει ισχυρότερες οικονομίες, όπως είναι η Γαλλία και η Ιταλία. Αυτός είναι ο λόγος που ένα ατύχημα δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί. Ωστόσο, σπεύδει να σημειώσει ότι 150 βουλευτές της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές, αν γίνουν τον Φεβρουάριο κι αν ο Σύριζα είναι πρώτο κόμμα, δεν θα θελήσουν να τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα. Η A.F. εκτιμά ακόμα ότι αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή, οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου. Και όχι μόνο αυτό. Δίνει πιθανότητες μικρότερες του 10%, η κυβέρνηση να καταφέρει να βρει περισσότερους από δέκα βουλευτές μέσα στις επόμενες και μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου που έχει προγραμματιστεί η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου.

 

Επίσης, θεωρεί ότι δεν έχει πολλές πιθανότητες το σενάριο να γίνει κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Σύριζα μετά τις εκλογές. Ο Ελληνικός οίκος λέει κι άλλα, όπως, ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση υπό τον κ. Π. Λαφαζάνη ελέγχει περί τους 20 βουλευτές κι αν γίνει κυβέρνηση, στη νέα Βουλή θα ελέγχει περί τους 30 βουλευτές. 

 

Σ.Κ.Χ.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:28 - 13 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.