ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MarketWatch: Όσο η Ελλάδα χειροτερεύει επενδύστε σε αυτήν

15:40 - 14 Απρ 2015 | Αναλύσεις
MarketWatch: Όσο η Ελλάδα χειροτερεύει επενδύστε σε αυτήν
Όσο η Ευρώπη και η Ελλάδα χειροτερεύουν, επενδύστε περισσότερο σε αυτές, προτείνει άρθρο-γνώμη που δημοσιεύεται στο MarketWatch.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, Mark Hulbert, η λογική με την οποία προτρέπει σε επενδύσεις στην Ελλάδα ή σε άλλες αδύναμες χώρες της νότιας Ευρώπης δεν στηρίζεται στην ελπίδα πως η οικονομία της χώρας θα υπεραποδώσει έναντι πολύ ισχυρότερων οικονομιών, όπως η αμερικανική.

 

Αντιθέτως, ο λόγος για τον οποίο μπορεί να θέλει κανείς να επενδύσει στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη «χαμένη υπόθεση» της νότιας Ευρώπης είναι η πολύ ασφαλέστερη υπόθεση πως οι οικονομίες αυτές θα πάνε καλύτερα σε σχέση με τις σημερινές προσδοκίες των επενδυτών. Το στοίχημα έχει ρίσκο, δεδομένου ότι οι προσδοκίες αυτές είναι ήδη τόσο χαμηλές όσο πιθανότατα μπορεί να φανταστεί κανείς.

 

market

 

Στην πραγματικότητα, συνεχίζει ο αρθρογράφος, μπορεί κανείς να καταλήξει να βγάλει περισσότερα χρήματα μακροπρόθεσμα με μετοχές χωρών που θεωρούνται «χαμένη υπόθεση» από ό,τι επενδύοντας σε χώρες που γεννούν σήμερα πολύ υψηλές προσδοκίες –όπως οι ΗΠΑ.

 

Η συζήτηση για τις επενδύσεις στην Ευρώπη και για το αυτές έχουν νόημα έχει ανάψει τους τελευταίους μήνες. Το MarketWatch χρησιμοποιεί ένα πρωτότυπο παράδειγμα από τον ιππόδρομο για να στηρίξει το επιχείρημά του:

 

«Φανταστείτε μια κούρσα ιπποδρομίας που σου επιτρέπει να ποντάρεις σε ένα από τα δέκα άλογα που συμμετέχουν: ένα από τα άλογα είναι το φαβορί που αναμένεται ευρέως να κερδίσει την κούρσα, ενώ ένα άλλο αναμένεται να βγει τελευταίο. Ας υποθέσουμε λοιπόν πως το αγαπημένο του κοινού τερματίζει δεύτερο, ενώ το μη δημοφιλές άλογο τερματίζει έβδομο. Σε αυτή την περίπτωση, είτε το πιστεύετε, είτε όχι, θα κερδίζατε τελικά περισσότερα χρήματα εάν ποντάρατε στο άλογο που τερμάτισε στην έβδομη θέση, από ό,τι στο δεύτερο νικητή».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:19 - 14 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.