ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία με τους δανειστές, βλέπει ο Standard & Poor's

16:54 - 28 Απρ 2015 | Αναλύσεις
Συμφωνία με τους δανειστές, βλέπει ο Standard & Poor's
Πιθανή θεωρούν την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της οι επενδυτές ομολόγων στην Ευρώπη, σύμφωνα με ανάλυση του οίκου Standard & Poor's.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο οίκος S&P έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα, καταγράφοντας τις κινήσεις στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μέσω του δικού του δείκτη ελληνικών κρατικών τίτλων.

Έτσι και παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα στο Eurogroup της Ρίγας την Παρασκευή, ο δείκτης υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα κατά 3,3 ποσοστιαίες μονάδες στο 18,72% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Την Τρίτη η απόδοση των διετών τίτλων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησε στο 21,9%, ακολουθώντας την πτωτική τάση που ξεκίνησε, όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την αναδιοργάνωση της διαπραγματευτικής ομάδας της Ελλάδας.

Η απόδοση των διετών τίτλων είχε εκτοξευθεί στο 29,661% στις 21 Απριλίου, όταν είχαν κορυφωθεί οι φόβοι ότι δεν θα επιτυγχανόταν μία συμφωνία που είναι αναγκαία για να αποδεσμευθεί χρηματοδότηση από το πρόγραμμα και να αποφευχθεί μία χρεοκοπία.

Ο S&P σημειώνει ότι οι δείκτες των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων κινήθηκαν επίσης χαμηλότερα στην περίοδο μεταξύ 17 και 27 Απριλίου, αντανακλώντας μία εξασθένηση των ανησυχιών για ένα ντόμινο σε άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης.

Ο ισπανικός δείκτης του S&P μειώθηκε 13 μονάδες βάσης στο 0,81% και ο ιταλικός κατά 10 μονάδες βάσης στο 0,93%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.