ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόσο ισχυρή είναι η ανοδική κίνηση του S&P 500;

16:33 - 22 Μαϊ 2015 | Αναλύσεις
Πόσο ισχυρή είναι η ανοδική κίνηση του S&P 500;
Αν το «βάθος» της αγοράς συνεχίσει να είναι όλο και μικρότερο, δεν θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε μια βίαιη βραχυπρόθεσμη διόρθωση.

Με τον S&P 500 να καταγράφει συνεχώς νέα ιστορικά υψηλά, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τη δυναμική της ανόδου. Και αυτό γιατί μια άνοδος είναι περισσότερο πειστική όταν ακολουθείται από το σύνολο των μετοχών και όχι από μερικές δεικτοβαρείς μετοχές. Ως εκ τούτου, μια μέτρηση που χρησιμοποιείται συχνά για να μετρήσουμε το «βάθος» μιας ανόδου είναι να βρούμε το ποσοστό των μετοχών που βρίσκονται πάνω από τον ΚΜΟ 50 ημερών τους.

22 05 15 spxdepth

Το παραπάνω γράφημα δείχνει ότι το ποσοστό των μετοχών που βρίσκονται πάνω από τον ΚΜΟ 50 ημερών τους είναι πολύ χαμηλότερο από το αντίστοιχο σε προηγούμενα υψηλά τις τελευταίες εβδομάδες. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με το δείκτη αυτό, η άνοδος του S&P 500 δεν έχει και ιδιαίτερη δυναμική και αυτό θα ήταν κάτι που θα πρέπει να προσέξουμε.

Αν το «βάθος» της αγοράς συνεχίσει να είναι όλο και μικρότερο, δεν θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε μια βίαιη βραχυπρόθεσμη διόρθωση για τον S&P 500. 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:45 - 22 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.