ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

SocGen: Ελληνική κρίση- Το EUR/USD πρέπει να παραμείνει εδώ ή αλλιώς....

13:27 - 28 Μαϊ 2015 | Αναλύσεις
SocGen: Ελληνική κρίση- Το EUR/USD πρέπει να παραμείνει εδώ ή αλλιώς....
Ακόμα κι αν φτάσουμε σε μια συμφωνία, η εκτέλεση αυτής σε καμία περίπτωση δε θα είναι ομαλή.

Αν οι ελληνικές συνομιλίες για το χρέος καταφέρουν να ικανοποιήσουν όλες τις «κλισέ» απαιτήσεις τους με το να προβούν σε παραχωρήσεις πριν να είναι πολύ αργά, οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικής σημασίας όπως υποστηρίζει η SocGen.

Η SocGen προειδοποιεί ότι η επίτευξη συμφωνίας πριν από την έσχατη στιγμή δεν αποτελεί χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο η ιστορία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα έχει εξελιχθεί, αλλά ακόμα κι αν φτάσουμε σε μια συμφωνία, η εκτέλεση αυτής σε καμία περίπτωση δε θα είναι ομαλή.

Με το ευρώ σε σχετική αναπήδηση λόγω της αισιοδοξίας από χθες το πρωί, οι ροές στο τέλος του μήνα είναι πιθανόν υποστηρικτικές και η αγορά εξακολουθεί να είναι short στο ευρώ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η SocGen , ο 9-ημερών RSI αναπήδησε μακριά από τη στήριξη όπως ακριβώς συνέβη στα μέσα Απριλίου, και ο βραχυπρόθεσμος όρος δίνει πιθανότητα περαιτέρω ανάκαμψης.

Η τράπεζα προβλέπει ότι από την άλλη οι σχετικές τάσεις των επιτοκίων  δείχνουν σταθερά χαμηλότερα καθώς η κλίση της καμπύλης αποδόσεων των ΗΠΑ γίνεται επίπεδη και είναι απλά θέμα χρόνου να δούμε τη συνέχιση της πτωτικής τάσης.

yield spreads

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.