ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BNP Paribas:Οι κρίσιμες 48 ώρες για την Ελλάδα-Πώς να τοποθετηθείτε

11:52 - 06 Ιουλ 2015 | Αναλύσεις
BNP Paribas:Οι κρίσιμες 48 ώρες για την Ελλάδα-Πώς να τοποθετηθείτε
Οι οικονομολόγοι της γαλλικής τράπεζας, πλέον δίνουν 70% πιθανότητα για ένα Grexit. Στις επόμενες 48 ώρες, η ΕΚΤ αναμένεται να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Το απροσδόκητο «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα αναμένεται να δημιουργήσει πρόσφατη αβεβαιότητα για τις επόμενες 48 ώρες, σύμφωνα με τη BNP.

Οι οικονομολόγοι της γαλλικής τράπεζας, πλέον δίνουν 70% πιθανότητα για ένα Grexit. Στις επόμενες 48 ώρες, η ΕΚΤ αναμένεται να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς θα αποφασίσει για τις επόμενες ενέργειες του ELA. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δείχνει απίθανο να υπάρξει επέκταση χωρίς επιπρόσθετο «κούρεμα» στα collaterals.

Με το αποτέλεσμα να είναι ένα εκκωφαντικό «ΟΧΙ» το καλύτερο trade της BNP είναι short στο EUR και ιδιαίτερα στην ισοτιμία EUR/JPY. Αυτό το trade αναμένεται να ευνοηθεί από την αδυναμία του EUR αλλά και από την ενίσχυση του JPY λόγω της επιστροφής του ρίσκου. Ο στόχος είναι μια κίνηση προς τα 132,00 και τα 130,00. Η ισοτιμία θεωρείται περισσότερο ασφαλής από μια τοποθέτηση στο EUR/USD.

Επιπλέον, θέσεις short στο EUR/GBP θα μπορούσαν να είναι επικερδείς ενώ από την άλλη οι θέσεις short στο EUR/CHF ενέχουν τον κίνδυνο μιας παρέμβασης από την SNB.

06 07 15 bnp

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.