ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BNP Paribas: Τα καλύτερα trades στο τρέχον περιβάλλον

11:19 - 07 Ιουλ 2015 | Αναλύσεις
BNP Paribas: Τα καλύτερα trades στο τρέχον περιβάλλον
Η έλλειψη ουσιαστικής προόδου στις διαπραγματεύσεις αναμένεται να ταράξει τα ήρεμα νερά των αγορών.

Οι αγορές προσπαθούν να ξεπεράσουν το δημοψήφισμα και δείχνουν να έχουν βρει και πάλι το ρυθμό τους καθώς η μείωση των διακυμάνσεων δείχνει ότι είναι πολύ πιθανό να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του re-positioning στα χαρτοφυλάκια.

Χθες, η ΕΚΤ διατήρησε τον ELA στα τρέχοντα επίπεδα για τις ελληνικές τράπεζες αλλά έκανε κάποιες προσαρμογές στα collaterals που δέχεται από τις ελληνικές τράπεζες. Με το Grexit να έχει πλέον 70% πιθανότητες, το επόμενο 24ωρο θα είναι πολύ κρίσιμο για την Ελλάδα, εκτιμά η BNP.

Η έλλειψη ουσιαστικής προόδου στις διαπραγματεύσεις αναμένεται να ταράξει τα ήρεμα νερά των αγορών και ως εκ τούτου συνεχίζουμε να διατηρούμε σταθερή την άποψή μας για short στο EUR/JPY, το οποίο θεωρούμε και το καλύτερο trade για να εκμεταλλευτούμε την αδυναμία του EUR. Από την άλλη, αν υπάρξει οποιαδήποτε πρόοδος, θα φροντίσουμε να αγνοήσουμε κάθε ανοδική αντίδραση για το ευρώ.

Η BNP πιστεύει ότι οι πωλήσεις στο EUR/GBP είναι εξίσου ελκυστικές καθώς όσο η Ευρωζώνη βρίσκεται σε κρίση, η στερλίνα κερδίζει κεφάλαια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.