ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξωστρεφείς εταιρίες «βλέπει» η NBG Sec

11:02 - 03 Αυγ 2015 | Αναλύσεις
Μετοχές εταιριών με εξαγωγικό προσανατολισμό και ισχυρό ισολογισμό προσελκύουν το αγοραστικό ενδιαφέρον της NBG Securities σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα της εν λόγω χρηματιστηριακής με αφορμή του ανοίγματος του Χρηματιστηρίου.

Πιο συγκεκριμένα η Εθνική Χρηματιστηριακή «βλέπει» τις μετοχές των εταιριών ΜΕΤΚΑ, Folli – Folli, ΤΙΤΑΝ, Frigoglass καθώς έχουν την παραγωγική τους δραστηριότητα σε ξένες αγορές, ενώ παράλληλα συστήνει ως δεύτερη εναλλακτική την τοποθέτηση σε μετοχές των εταιριών Μυτιληναίος, Motor Oil, Aegean Airlines, που παρά το γεγονός ότι έχουν την παραγωγική τους βάση στη χώρα, έχουν έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό.

Οι αναλυτές της Εθνικής ΑΧΕ, πάντως, εκφράζουν τον προβληματισμό τους γα το γεγονός ότι εγχώριοι επενδυτές, φυσικά και νομικά πρόσωπα (που στο τέλος Ιουνίου αντιπροσώπευαν το 32% του τζίρου) , ουσιαστικά είναι αποκλεισμένοι από το ΧΑΑ, λόγω των περιορισμών. Μάλιστα τονίζουν ότι αυτό ενδεχόμενα να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στο μέλλον, καθώς όπως τονίζεται, επαναγορά μετοχών από τις εταιρίες γίνεται μόνο με χρήματα από το εξωτερικό.
Τέλος η Εθνική ΑΧΕ στο σημείωμά της μοιράζεται την απαισιοδοξία παραγόντων της αγοράς για την πορεία του ΑΕΠ της χώρας στο φόντο των Capital Controls, σημειώνοντας ότι η ύφεση θα κινηθεί το 2015 μεταξύ 3-5%.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.