ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

NBG Sec.: Συστήνει αγορά μετοχών με διεθνή δραστηριότητα

13:57 - 03 Αυγ 2015 | Αναλύσεις
NBG Sec.: Συστήνει αγορά μετοχών με διεθνή δραστηριότητα
Σύσταση για αγορά στην πτώση μετοχών με διεθνή έκθεση απευθύνει η NBG Securities, η οποία αναμένει ότι οι σημερινές συναλλαγές θα χαρακτηριστούν από πολύ χαμηλό τζίρο και υπο-απόδοση των τραπεζών.

Σε έκθεση με ημερομηνία 3 Αυγούστου, η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει τις εταιρείες με διεθνή δραστηριότητα και κατάλληλη παραγωγική βάση. Σε αυτές συγκαταλέγονται οι: Folli-Follie Group (εκτιμάται ότι μόλις το 10% των EBITDA θα προέλθει από την Ελλάδα, ενώ η παραγωγική της βάση βρίσκεται κυρίως στο εξωτερικό), Τιτάν (λιγότερο από το 10% των ΕΒΙΤDA προέρχεται από την Ελλάδα), ΜΕΤΚΑ (ποσοστό άνω του 80% των κερδών προέρχεται από τις αναδυόμενες αγορές) και Frigoglass (ποσοστό κάτω του 3% των πωλήσεων προέρχεται από την Ελλάδα). 

Η δεύτερη καλύτερη επιλογή για την NBG Securities είναι εταιρείες με ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα αλλά με τοπική παραγωγική βάση: Motor Oil (ποσοστό άνω του 65% του όγκου των πωλήσεων γίνεται στο εξωτερικό), Μυτιληναίος (άνω του 70% των EBITDA απορρέει από διεθνείς δραστηριότητες) και Aegean Airlines (ποσοστό άνω του 50% της κίνησης αποδίδεται σε διεθνή δρομολόγια)/ 

Από την παραπάνω λίστα η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει τα δύο αγαπημένα της ονόματα: Folli-Follie Group και Motor Oil.

Σχετικά με τις μελλοντικές εξελίξεις γύρω από την αγορά, η NBG Securities κάνει λόγο για χαμηλή ορατότητα. Στην έκθεσή της επισημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει μια συμφωνία με τους 4 πιστωτές της έως τις 18 Αυγούστου 2015. Ένα πιθανό σενάριο είναι ακόμη μία ενδιάμεση συμφωνία στη βάση μιας προ-συμφωνημένης λίστας με προαπαιτούμενα για ένα δεύτερο δάνειο-γέφυρα που θα χρηματοδοτήσει την ελληνική οικονομία πριν τις 20 Αυγούστου (ημέρα που ωριμάζει ελληνικό ομόλογο της ΕΚΤ αξίας 3,2 δισ. ευρώ).

Η χρηματιστηριακή θα επαναπροσδιορίσει τα μοντέλα αξιολόγησής της ενσωματώνοντας ένα πιο υψηλό premium κινδύνου αγοράς (από 8% στο 9,5%), υψηλότερα φορολογικά κόστη και πολύ πιο αδύναμες οικονομικές προοπτικές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.