ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi: Προσοχή με το USD/CAD

11:56 - 21 Αυγ 2015 | Αναλύσεις
Citi: Προσοχή με το USD/CAD
Ποιοι είναι οι λόγοι που ένας από τους καλύτερους αναλυτές θεωρεί επικίνδυνες τις θέσεις long στην ισοτιμία; Σημαντική προειδοποίηση προς τους επενδυτές σε σημερινή έκθεση ενός από τους καλύτερους αναλυτές της Citi, σχετικά με την ισοτιμία USD/CAD. Η τοποθέτηση του αναλυτή αφορά έξοδο από τις θέσεις long στην ισοτιμία και παρακάτω παραθέτουμε τους λόγους.

Ποιοι είναι οι λόγοι που ένας από τους καλύτερους αναλυτές θεωρεί επικίνδυνες τις θέσεις long στην ισοτιμία;

Σημαντική προειδοποίηση προς τους επενδυτές σε σημερινή έκθεση ενός από τους καλύτερους αναλυτές της Citi, σχετικά με την ισοτιμία USD/CAD. Η τοποθέτηση του αναλυτή αφορά έξοδο από τις θέσεις long στην ισοτιμία και παρακάτω παραθέτουμε τους λόγους στους οποίους στηρίζει την άποψη αυτή.

1. Η σημερινή ανακοίνωση του πληθωρισμού. Σύμφωνα με τον αναλυτή το χαμηλό CAD θα έχει σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση του πληθωρισμού και σήμερα αναμένεται μια θετική ανακοίνωση. Αν αυτό συμβεί, τότε θα πρόκειται για σημαντική θετική έκπληξη καθώς οι εκτιμήσεις των αναλυτών αναφέρουν μείωση του πληθωρισμού.

2. Το USD δείχνει ότι έχει πρόβλημα. Τα πρακτικά της FOMC χαρακτηρίζονται ως dovish και μια αύξηση επιτοκίων το Σεπτέμβρη δείχνει να μην έχει σημαντικές πιθανότητες. Ο χρυσός εκτοξεύεται και οι αγορές είναι ιδιαίτερα «πουλημένες» στα commodities και στα commodity currencies.

3. Τα 1,3180 δείχνουν «τείχος». Ο αναλυτής επισημαίνει ότι δεν ξέρει τι υπάρχει εκεί αλλά το γράφημα του φαίνεται bearish έχοντας διαμορφώσει διπλή κορυφή. Επίσης, το Western Canadian oil σημειώνει ήδη τρεις ημέρες ανόδου αποκλίνοντας από το West Texas.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.