ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι κίνδυνοι για τους επενδυτές εξακολουθούν να είναι μεγάλοι

10:24 - 07 Σεπ 2015 | Αναλύσεις
Οι κίνδυνοι για τους επενδυτές εξακολουθούν να είναι μεγάλοι
Η ασιατική συνεδρίαση, χαρακτηρίστηκε εκ νέου από έντονες διακυμάνσεις. Ο διοικητής της PBoC δήλωσε ότι η πρόσφατη πτώση είναι αρκετά μεγάλη και αναμένει την πλήρη σταθεροποίηση των αγορών.

Οι κινεζικές αγορές επανήλθαν σε πλήρη διαπραγμάτευση μετά από την αργία της περασμένης εβδομάδας με το Shanghai Comp. να κινείται σε αρνητικό έδαφος αυτή την ώρα, ενώ ο Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,5%. Η ασιατική συνεδρίαση, χαρακτηρίστηκε εκ νέου από έντονες διακυμάνσεις. Ο διοικητής της PBoC δήλωσε ότι η πρόσφατη πτώση είναι αρκετά μεγάλη και αναμένει την πλήρη σταθεροποίηση των αγορών. Ο κίνδυνος της ακόμα μεγαλύτερης αύξησης του margin παραμένει ορατός, προκειμένου να υπάρξει σταθεροποίηση των αγορών. Συνεχίζονται οι δημοσκοπήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα με το ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί το οριακό προβάδισμα από τη Νέα Δημοκρατία, με τις εκλογές να χαρακτηρίζονται «θρίλερ».

  • Τα μέλη της ΒΟΕ, επιβεβαιώνουν ότι η πρόσφατη αναταραχή στην Κίνα δεν θα εκτροχιάσει την πορεία αύξησης των επιτοκίων.
  • Οριακές πωλήσεις για τα ασφαλή καταφύγια καθώς οι επενδυτές αυξάνουν και πάλι τις τοποθετήσεις τους σε risky assets.
  • Η αυξημένη διάθεση για ρίσκο στο ξεκίνημα της εβδομάδας, ενισχύει και το πετρέλαιο.
  • Νέα προειδοποίηση Lagarde, προς Fed. Τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν όταν υπάρχει η βεβαιότητα ότι η απόφαση αυτή δεν θα ανατραπεί στο μέλλον.
  • Δεν υπάρχουν σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις σήμερα, καθώς είναι αργία σε Αμερική και Καναδά.

Ανάλυση αγοράς

GBP/USD – Άνοιγμα: 1,5256 Υψηλό: 1,5273 Χαμηλό: 1,5163 Κλείσιμο:  1,5169

07 09 15 gbpusd

Η ισοτιμία έχει δεχθεί ισχυρότατες πιέσεις καθώς έχει συμπληρώσει εννέα συνεχόμενα πτωτικές συνεδριάσεις ενώ δοκιμάζει και την πολύ κρίσιμη στήριξη στα 1,5165. Αν και το ξεκίνημα της εβδομάδας είναι για και πάλι αρνητικό, δεν αποκλείουμε την εμφάνιση αγοραστών αργότερα προς την αμερικανική συνεδρίαση, με στόχο την επιβεβαίωση της στήριξης. EUR/USD και GBP/USD διατηρούν μια πολύ ενδιαφέρουσα απόκλιση τις τελευταίες δυο εβδομάδες και αυτό είναι ένα στοιχείο που μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Οι τεχνικές ενδείξεις δείχνουν ότι η δυναμική της πτώσης έχει εξαντληθεί, αλλά καθώς το momentum είναι πανίσχυρο θα επιχειρήσουμε είτε να ακολουθήσουμε διάσπαση της στήριξης είτε να δούμε ημερήσιο θετικό κλείσιμο προκειμένου να εκμεταλλευτούμε μια νέα βραχυπρόθεσμη δυναμική.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,5165                 1,5190

1,5100                 1,5215

1,5070                 1,5240

1,5035                 1,5265

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.