ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HSBC: Εισροές 130 εκατ. δολ στο ΧΑ μετά την υποβάθμιση

12:17 - 16 Σεπ 2015 | Αναλύσεις
HSBC: Εισροές 130 εκατ. δολ στο ΧΑ μετά την υποβάθμιση
Την εκτίμησή της ότι στην ελληνική κεφαλαιαγορά μετά την υποβάθμιση από τον οίκο FTSE στην κατηγορία των αναδυόμενων αγορών, μπορεί να εισρεύσουν κεφάλαια ύψους 130 εκατ. δολαρίων εξέφρασε σε έκθεσή της η HSBC.

Η Ελλάδα ήταν στη watch list για πιθανή υποβάθμιση στις αναδυόμενες από τις ανεπτυγμένες αγορές για οκτώ χρόνια, έχοντας διατηρήσει το καθεστώς της ανεπτυγμένης, πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την παγκόσμια αλλά και την εγχώρια κρίση χρέους. 

Ενώ ο FTSE δεν άλλαξε τις εκτιμήσεις του για την ελληνική αγορά σε σχέση με τα ποιοτικά κριτήρια μιας αγοράς, αποφάσισε να υποβαθμίσει το ΧΑ στις αναδυόμενες αγορές. 

Η HSBC εκτιμά ότι η Ελλάδα θα έχει βαρύτητα 0,3% στον δείκτη FTSE Emerging Markets και αναμένεται να δει εισροές ύψους 130 εκατ. δολαρίων από χαρτοφυλάκια παθητικής διαχείρισης. 

Ειδικότερα, εκτιμά ότι θα υπάρξουν εισροές ύψους 8,4 εκατ. δολαρίων στον τίτλο της ALPHA BANK, 8,2 εκατ. στη EUROBANK, 16,6 εκατ. στη FOLLI FOLLIE, 9,2 εκατ., στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, 27,6 εκατ. δολάρια στον ΟΤΕ, 12,9 εκατ. στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, 23,2 εκατ. στον ΟΠΑΠ, 3,6 εκατ. δολάρια στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και 22,4 εκατ. δολάρια στον ΤΙΤΑΝ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.