ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi: Τα ωφέλη της ETE από την πώληση της Finansbank

13:30 - 06 Οκτ 2015 | Αναλύσεις
Citi: Τα ωφέλη της ETE από την πώληση της Finansbank
Βελτίωση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της ΕΤΕ βλέπει η Citi στην περίπτωση πώλησης της Finansbank, αλλά με «αντίτιμο» την κερδοφορία του ομίλου.

Σε ανάλυσή του ο αμερικανικός οίκος θεωρεί εύλογη την πώληση του 100% της Finansbank σημειώνοντας ότι αν αυτή γίνει σε τιμή 1,1 φορές τη λογιστική αξία, όπως εκτίμησε πρόσφατα άρθρο που δημοσιεύτηκε στους Financial Times, θα προσθέσει έως και 5 ποσοστιαίες μονάδες στον τελευταίο δημοσιευμένο δείκτη κεφαλαίων CET1 του ομίλου της ΕΤΕ, ύψους 8,7%. Αν, από την άλλη πλευρά, η πώληση γίνει με βάση τη μέση αποτίμηση του τουρκικού τραπεζικού κλάδου, τότε το όφελος μπορεί να φτάσει τις 2 ποσοστιαίες μονάδες στον δείκτη CET1. 

Η Citi σημειώνει ότι η Finansbank είναι εξαιρετικά κερδοφόρα για την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. Το 2014 ο δείκτης ROE ήταν 10,4% και πρόσφερε τα μισά από τα προ προβλέψεων κέρδη του ομίλου της ΕΤΕ. Χωρίς τη Finansbank, η Citi δεν περιμένει να επιστρέψει σε κερδοφορία η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ πριν από το 2017.

Στην ίδια ανάλυση, ο αμερικανικός οίκος επαναλαμβάνει την εκτίμησή του ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν για την ανακεφαλαιοποίηση ποσό που κινείται μεταξύ των 10 και των 22 δισ. ευρώ.

Για την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ η σύσταση είναι «ουδέτερη» και δεν δίνεται τιμή-στόχος.

citi

Τελευταία τροποποίηση στις 13:35 - 06 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.