ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χάνουν έσοδα οι επενδυτικοί τραπεζικοί κολοσσοί

17:31 - 17 Νοε 2015 | Αναλύσεις
Χάνουν έσοδα οι επενδυτικοί τραπεζικοί κολοσσοί
Πτώση 2% σε σχέση με το περασμένο έτος εμφανίζουν τα έσοδα των 10 μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών του κόσμου που και πάλι όμως ανέρχονται στα επίπεδα των 148 δισ. δολαρίων, όπως κατέδειξε έρευνα της εταιρίας Coalition την Τρίτη.

Σύμφωνα με το Reuters, το τρίτο τρίμηνο ήταν αδύναμο και τα έσοδα σημείωσαν ετήσια πτώση 8% αγγίζοντας τα 34,1 δισ. δολάρια. Οι τράπεζες των οποίων την πορεία παρακολούθησε η Coalition ήταν οι Bank of America Merrill Lynch, Barclays, BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley και UBS.

Τα έσοδα στην επενδυτική τραπεζική πέφτουν τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, κυρίως λόγω σκληρότερων κανονισμών, δαπανών που σχετίζονται με νομικές διαδικασίες, αλλά και εξαιτίας της μεταβλητότητας της αγοράς. Πρόκειται για παράγοντες που έχουν αναγκάσει τις τράπεζες να αναδιαρθρωθούν, να απολύσουν προσωπικό και να αποχωρήσουν από ορισμένες επιχειρήσεις.

Οι συναλλαγές σε τίτλους σταθερού εισοδήματος, σε νομίσματα και εμπορεύματα, που αντιστοιχούν περίπου στα μισά έσοδα των επενδυτικών τραπεζών και έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τους νέους κανονισμούς, αναμένεται να πέσουν ακόμη 7% σε 64,8 δισ. το 2015, συγκριτικά με το περασμένο έτος. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, έχουν ήδη πέσει κατά περίπου 50% από το 2009, για τις 10 κορυφαίες παγκοσμίως επενδυτικές τράπεζες.

Φωτεινό σημείο αποτελούν οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τις μετοχές, από όπου τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν κατά 12% σε σχέση με πέρυσι, σε 44,8 δισ., καθώς οι επενδυτές απομακρύνονται από προϊόντα σταθερού εισοδήματος και στρέφονται στις μετοχές λόγω της προοπτικής να αυξηθούν τα αμερικανικά επιτόκια το Δεκέμβριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:41 - 17 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.