ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ισλαμικό Κράτος» όπως 11η Σεπτεμβρίου;

11:40 - 18 Νοε 2015 | Αναλύσεις
«Ισλαμικό Κράτος» όπως 11η Σεπτεμβρίου;
Η απειλή μιας γενικότερης εμπόλεμης σύρραξης είναι ένα αρνητικό σενάριο καθώς αναμένεται να οδηγήσει σε οικονομική επιβράδυνση την Ευρωζώνη.

Οι ασιατικές αγορές πραγματοποίησαν μια μικτή συνεδρίαση στον απόηχο της Wall Street η οποία είδε τα αρχικά ισχυρά κέρδη να μετατρέπονται σε οριακές ζημιές για να κλείσουν τελικά με μικτά πρόσημα και οι τρεις αμερικανικοί δείκτες. Οι νέες γεωπολιτικές ανησυχίες στη Συρία αλλά και στο μέτωπο του Ισλαμικού Κράτους, αποτελούν σοβαρά βαρίδια για τους επενδυτές. Στην Κίνα, ο δείκτης τιμών κατοικιών σημείωσε άνοδο 0,1% σε ετήσια βάση έναντι πτώσης 0,9% και αυτή ήταν η πρώτη άνοδος των τελευταίων 14 μηνών. Συναγερμός σήμανε χθες στη Γερμανία με τις Αρχές να εκκενώνουν στάδιο την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη αγώνας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σειρά γεγονότων έχουν ακολουθήσει τις επιθέσεις στο Παρίσι, χωρίς όμως να αξιολογούνται όλα ως σοβαρές απειλές. Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Αμερική βρίσκονται σε ύψιστο επίπεδο συναγερμού. Η απειλή μιας γενικότερης εμπόλεμης σύρραξης είναι ένα αρνητικό σενάριο καθώς αναμένεται να οδηγήσει σε οικονομική επιβράδυνση την Ευρωζώνη.

  • Το δολάριο εξακολουθεί να κινείται ανοδικά με τη σημαντικότερη αντίσταση του δείκτη να είναι στα 100.
  • Ο χρυσός εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις και δεν αναμένεται καμία αλλά η τάση αν δεν υπάρξει αποδυνάμωση του δολαρίου.
  • Πιέσεις δείχνουν τα futures για EuroStoxx και DAX.
  • Εκθέσεις των Barclays, Credit Suisse και SocGen, τονίζουν ότι μετά την πρώτη αύξηση επιτοκίων θα ακολουθήσει πτώση για το δολάριο.
  • Τα πρακτικά της Fed είναι η σημαντικότερη ανακοίνωση της ημέρας.

Ανάλυση αγοράς

Δείκτης δολαρίου – Άνοιγμα: 99,46 Υψηλό: 99,82 Χαμηλό: 99,45 Κλείσιμο: 99,72

18 11 15 dollar

Το αμερικανικό νόμισμα εξακολουθεί να κινείται ανοδικά με τη στήριξη των επενδυτικών κεφαλαίων να είναι δυναμική αλλά εκτιμούμε ότι δεν θα επιχειρήσει μια ανοδική διάσπαση της αντίστασης στα 100,55 πριν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις αρχές Δεκεμβρίου. Θεωρούμε ότι το δολάριο θα πάρει σαφή κατεύθυνση από την ομιλία του Mario Draghi και στη συνέχεια από τη συνεδρίαση της Fed. Αν και οι δυο συνεδριάσεις είναι θετικές για το δολάριο τότε ο δρόμος για τα 105,00 θα έχει ανοίξει. Τεχνικά, υπάρχει προβληματισμός από τις τεχνικές ενδείξεις, ROC, RSI, Vol. και θεωρούμε ότι θα υπάρξουν πιέσεις πιθανότατα μετά από τη δοκιμασία της αντίστασης. Για την ώρα δεν προχωράμε σε πωλήσεις.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

99,20                   100,00
98,60                   100,55
98,00                   101,00
97,60                   101,25

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.