ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλο και πιο κοντά σε ένα bear market και η Αμερική

13:11 - 20 Ιαν 2016 | Αναλύσεις
Όλο και πιο κοντά σε ένα bear market και η Αμερική
Πλέον, οι αγορές έχουν εισέλθει σε μια βίαιη πτωτική περίοδο καθώς δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να τις στηρίξει. Οι πωλητές έχουν πολύ μεγάλη δυναμική...

Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν συγκλονιστική καθώς στον απόηχο της ανακοίνωσης του κινεζικού ΑΕΠ, οι αγορές κατέγραψαν ράλι, με τα κέρδη σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική να είναι σημαντικά. Όμως, το άνοιγμα της Wall Street έφερε την πλήρη ανατροπή καθώς οι αγορές «γύρισαν» βίαια αρνητικές με αποτέλεσμα ο S&P 500 να κινηθεί κάτω από τα χαμηλά του Αυγούστου και να ανοίξει το δρόμο για μια νέα ισχυρά πτωτική κίνηση. Πλέον, οι αγορές έχουν εισέλθει σε μια βίαιη πτωτική περίοδο καθώς δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να τις στηρίξει. Οι πωλητές έχουν πολύ μεγάλη δυναμική και αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε βαριές απώλειες. Την ίδια ώρα, βλέπουμε ότι οι κεντρικές τράπεζες έχουν παραιτηθεί από την προσπάθεια να συγκρατήσουν τις αγορές και αυτό είναι μια άκρως ανησυχητική ένδειξη.

  • Σύμβουλος της Merkel, τονίζει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για περισσότερο QE.
  • Το πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται προς χαμηλότερα επίπεδα, προκαλώντας παγκόσμια αποσταθεροποίηση.
  • Η Σαουδική Αραβία οξύνει την ένταση με το Ιράν, σχετικά με το δικαίωμα κατοχής πυρηνικών όπλων.
  • Ο χρυσός για μια ακόμα φορά αδυνατεί να βρει ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ανάλυση αγοράς

DAX – Άνοιγμα: 9.688 Υψηλό: 9.757 Χαμηλό: 9.524 Κλείσιμο: 9.617

20 01 16 dax

Ο γερμανικός δείκτης αν και άνοιξε με gap σχεδόν 150 μονάδων, τελικά έκλεισε με σημαντικές απώλειες και πλέον οδηγούμαστε προς τη δοκιμασία αλλά και την πιθανή διάσπαση των χαμηλών Αυγούστου. Οι πωλητές έχουν πολύ ισχυρή δυναμική και δε φαίνεται ότι μπορεί να ανακοπούν οι πιέσεις. Οι τεχνικές ενδείξεις παραμένουν σε ακραία υποτιμημένα επίπεδα αλλά αυτό αποτελεί μια επιβεβαίωση των ισχυρών πωλήσεων που υπάρχουν. Οποιαδήποτε ανοδική αντίδραση θα χρησιμοποιηθεί για νέες πωλήσεις, ενώ το σνεάριο μιας βραχυπρόθεσμης έντονης ανόδου, απομακρύνεται.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

9.525                   9.750
9.450                   9.840
9.400                   9.930
9.305                   10.100

Οι ανακοινώσεις της ημέρας

20 01 16 calendar

Τελευταία τροποποίηση στις 13:40 - 20 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.