ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Underweight για την Ελλάδα η Citigroup

12:01 - 26 Ιαν 2016 | Αναλύσεις
Underweight για την Ελλάδα η Citigroup
Underweight παραμένει η Citigroup για τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια (asset allocation) στην Ελλάδα και γενικότερα για τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Citigroup, υπάρχουν καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες σε άλλες χώρες, καθώς στην Ελλάδα οι προκλήσεις, τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο παραμένουν.

Για το ελληνικό χρηματιστήριο, ο επενδυτικός οίκος σημειώνει ότι δεν έχει καταφέρει να ανακάμψει λόγω του μεγάλου σοκ στην ελληνική οικονομία, ωστόσο, αναφέρει ότι ορισμένες από τις εταιρείες που διαπραγματεύονται στο Χ.Α. και οι οποίες έχουν καταφέρει να επιβιώσουν εν μέσω κρίσης δικαιούνται να πάρουν μια... «ανάσα».

Συνολικά, η εγχώρια αγορά μετοχών, αποτιμάται για το 2016 με 13,1 φορές τα κέρδη της και 11,4 φορές για το 2017, με το ρυθμό αύξησης των κερδών ανά μετοχή να είναι στο +18,8% για φέτος και 15,1% το 2015.

Η μερισματική απόδοση των μετοχών είναι 5,65% για το 2016 και 6,69% για το επόμενο έτος, με τον ελληνικό δείκτη να εμφανίζει μικρό discount έναντι των ευρωπαϊκών δεικτών.

Σε σχέση πάντως με τις υπόλοιπες αναδυόμενες αγορές, όπως η Ρωσία και η Τουρκία, η Ελλάδα παραμένει «ακριβή».

Η Citigroup παραμένει overweight συνολικά στις ευρωπαϊκές μετοχές, εκτός από τη Μεγάλη Βρετανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.