ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank Equities: Σύσταση "buy" για τις τράπεζες

11:24 - 27 Ιαν 2016 | Αναλύσεις
Eurobank Equities: Σύσταση "buy" για τις τράπεζες
Την επανέναρξη της κάλυψης των μετοχών των ελληνικών τραπεζών γνωστοποίησε η Eurobank Equities, σε έκθεσή της για τον κλάδο. Η σύσταση και για τις τρεις μετοχές είναι «buy». Οι αναλυτές της Eurobank Equities ξεχωρίζουν την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Η τιμή-στόχος για την ALPHA BANK τίθεται στα 2,95 ευρώ, για την ΕΘΝΙΚΗ στα 0,44 ευρώ και για την ΠΕΙΡΑΙΩΣ στα 0,25 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως επανεκκινεί την κάλυψη των μετοχών των ALPHA BANK, ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΕΘΝΙΚΗ με πιο εποικοδομητική στάση σε σχέση με το παρελθόν λόγω της ελκυστικότερης αποτίμησης, των υψηλότερων δεικτών κάλυψης και κεφαλαιακών «μαξιλαριών», της μεγαλύτερης διαφάνειας για την ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού μετά τους ελέγχους της ΕΚΤ, της μικρότερης συμμετοχής του κράτους, της αυστηρότερης εποπτείας στην εταιρική διακυβέρνηση αλλά και των πιο ανθεκτικών μακροοικονομικών τάσεων.

Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος διάσωσης και η ελάφρυνση του χρέους αποτελούν τους καταλύτες όσον αφορά στην πορεία των μετοχών των ελληνικών τραπεζών, εκτιμούν οι αναλυτές της Eurobank Equities.

Θετικό αντίκτυπο θα έχουν σύμφωνα με τους ίδιους α) η πολιτική σταθερότητα, β) η συμπερίληψη της Ελλάδας στο πρόγραμμα QΕ, γ) η επαναφορά του waiver (εξαίρεσης) για τα ελληνικά ομόλογα, δ) οι πιθανές αναβαθμίσεις από οίκους αξιολόγησης και η ε) βελτίωση της καταναλωτικής και επενδυτικής εμπιστοσύνης.

Στον αντίποδα, καθοδικά ρίσκα απορρέουν για τις ελληνικές τράπεζες από τις πολιτικές και μακροοικονομικές εξελίξεις. 

Η Eurobank Equities αναμένει ότι οι τράπεζες θα γίνουν κερδοφόρες το 2016, κυρίως λόγω του χαμηλότερου κόστους χρηματοδότησης και των χαμηλότερων προβλέψεων. Τα επόμενα χρόνια αναμένεται περαιτέρω βελτίωση, με τις τράπεζες να επιστρέφουν σε ομαλή κερδοφορία το 2018 με 2019.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.