ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πειραιώς Χρηματιστηριακή: Τα top picks της αγοράς

14:38 - 03 Φεβ 2016 | Αναλύσεις
Πειραιώς Χρηματιστηριακή: Τα top picks της αγοράς
Η Πειραιώς Χρηματιστηριακή επιλέγει στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές της (top picks) τους τίτλους των ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΟΤΕ, FOLLI-FOLLIE, JUMBO. Οι τιμές στόχοι που θέτει είναι τα 14 ευρώ για την Motor Oil, τα 10,20 ευρώ για τον ΟΤΕ, τα 22,40 ευρώ για τη Follie-Folli Group και τέλος τα 11,80 ευρώ για την Jumbo. Εκτός από τις κορυφαίες επιλογές της με σύσταση outperform αξιολογεί επίσης τις Aegean Airlines, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΟΠΑΠ και FOURLIS, ενώ στον τραπεζικό τομέα επιλέγει την ALPHA BANK.

Η αποτίμηση των μη τραπεζικών επιλογών της υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 19,8%, ενώ το μοντέλο προεξόφλησης μερισμάτων δημιουργεί περιθώριο 14,7%.

Για τη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, εξηγεί ότι απολαμβάνει ένα περιβάλλον με ευνοϊκά περιθώρια και περιθώριο και ευνοϊκή δυναμική στο θέμα των ισοτιμιών.

Για τον ΟΤΕ, αναφέρει ότι συνδυάζει ελκυστικούς δείκτες αποτίμησης με χαμηλή μόχλευση και παράγει τουλάχιστον 500 εκατ. ελεύθερες ταμειακές ροές το έτος, ενώ θα επωφεληθεί από την αύξηση της ευρυζωνικής διείσδυσης.

Η FOLLI-FOLLIE προσφέρει έκθεση σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως η κινεζική, με ελκυστικές αποτιμήσεις λόγω της πρόσφατης αδυναμίας της μετοχής της.

Τέλος, η JUMBO διαθέτει ισχυρά θεμελιώδη, σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα και αυξανόμενη διεθνή παρουσία λόγω της πρόσφατης εισόδου στην αγορά της Ρουμανίας.

Οι θετικοί καταλύτες για την αγορά περιλαμβάνουν: α) την επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση της αναθεώρησης του ελληνικού προγράμματος, β) την επίλυση του ζητήματος του ελληνικού χρέους, γ) την καλύτερη από ό, τι προβλέπεται επί του παρόντος δυναμική στην οικονομία με βασικό καταλύτη το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων (δηλαδή τα περιφερειακά αεροδρόμια, τα λιμάνια, το Ελληνικό και την αγορά ενέργειας), την αποτελεσματική απορρόφηση των κονδυλίων της ΕΕ και την πιθανή ανάκαμψη της κατανάλωσης εξαιτίας του χαμηλότερου κόστους καυσίμων και δ) την αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων του τραπεζικού τομέα.

Στον αντίποδα, εκτός από τη μεταβλητότητα του παγκόσμιου περιβάλλοντος, ο βασικός αρνητικός παράγοντας και κίνδυνος στο εσωτερικό είναι η πολιτική αστάθεια που προκλήθηκε από την εφαρμογή πολιτικά ευαίσθητων μεταρρυθμίσεων όπως η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:37 - 03 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.