ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Πόσο θα κοστίσουν οι εκπτώσεις

12:01 - 04 Φεβ 2016 | Αναλύσεις
ΔΕΗ: Πόσο θα κοστίσουν οι εκπτώσεις
Απώλειες ως 80 εκατ. ευρώ στα EBITDΑ της ΔΕΗ θα μπορούσαν να προκαλέσουν οι εκπτώσεις ως 10% που αναμένεται να εφαρμόσει η επιχείρηση σε πελάτες χαμηλής και μεσαίας τάσης χωρίς ληξιπρόθεσμες οφειλές, τονίζει η Alpha Finance σε έκθεσή της για την επιχείρηση.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή υπογραμμίζει ότι η ΔEΗ κινείται στη σωστή κατεύθυνση καθώς εφαρμόζει για πρώτη φορά επιθετική και στοχευμένη εμπορική πολιτική που αναμένεται να περιορίσει την τάση μετακίνησης προς εναλλακτικούς παρόχους, οι οποίοι προσφέρουν έκπτωση 10% σε σχέση με τα τιμολόγια της ΔEΗ. 

Επίσης, η Alpha Finance σημειώνει ότι οι απώλειες για τη ΔEΗ θα μπορούσαν να ανέλθουν ως 80 εκατ. στα EBITDA, προσθέτει όμως ότι δεν αναμένει να πληρούν τις προϋποθέσεις για την έκπτωση όλα τα βιομηχανικά τιμολόγια, ενώ και οι μειώσεις θα μπορούσαν να είναι μικρότερες του 10% κατά μέσο όρο.  

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι αναμένει αντεπίθεση των εναλλακτικών παρόχων, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερες εκπτώσεις αλλά και εφαρμόζοντας πολιτική που θα στοχεύει σε νοικοκυριά με υψηλή κατανάλωση. 

Η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση "neutral" με τιμή-στόχο στα 4 ευρώ για την μετοχή. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.