ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί «σκουπίζουν» τη μετοχή του ΟΠΑΠ

14:43 - 17 Φεβ 2016 | Αναλύσεις
Γιατί «σκουπίζουν» τη μετοχή του ΟΠΑΠ
«Βαθιές ανάσες» παίρνει σήμερα η μετοχή του ΟΠΑΠ, η οποία από την έναρξη της συνεδρίασης καταγράφει κέρδη άνω του 6,5%, αποτυπώνοντας τον θετικό αντίκτυπο που έχει στην αγορά η αναδίπλωση της κυβέρνησης στο ζήτημα της φορολόγησης των παιχνιδιών του, καθώς διαφαίνεται προσπάθεια συμβιβασμού εκατέρωθεν και περισσότερο από την πλευρά της κυβέρνησης.

Η μετοχή έχει διακινήσει ήδη 640 χιλ. τεμάχια, κινείται άνω των 5,9 ευρώ (κρίσιμο επίπεδο τα 5,8 ευρώ και βασικό σενάριο η επαναφορά προς τα 6 ευρώ και άνω), ενώ λίγο νωρίτερα το ποσοστό της ανόδου ξεπερνούσε το 7%. Να συνεκτιμηθεί πως για τη μετοχή του ΟΠΑΠ οι σωρευτικές απώλειες από την αρχή του έτους φθάνουν το 27,65% και το 38,10% από το υψηλό 52 εβδομάδων.

Μετά το μπαράζ επιστολών προς τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και τον Πρωθυπουργό, τις επαναλαμβανόμενες συναντήσεις με την Ομοσπονδία των πρακτόρων του ΟΠΑΠ, αλλά και την υιοθέτηση του επιχειρήματος περί αναποτελεσματικότητας του μέτρου από τη τρόικα, η κυβέρνηση αναζητά διέξοδο από το ασφυκτικό πλαίσιο που η ίδια δημιούργησε με την επιβολή τέλους 5 λεπτών σε κάθε στήλη αλλά και με το «πάγωμα» του project των VLT’s. 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:47 - 17 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.