ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA - ML: Εισροές 290 εκατ. δολ. στο Χ.Α. λόγω FTSE

13:18 - 07 Μαρ 2016 | Αναλύσεις
BofA - ML: Εισροές 290 εκατ. δολ. στο Χ.Α. λόγω FTSE
Ανάμεσα στις αγορές που θα υποδεχτούν τις μεγαλύτερες εισροές κεφαλαίων, λόγω των αναθεωρήσεων των δεικτών του FTSE, κατατάσσει το Χρηματιστήριο Αθηνών η Bank of America, εκτιμώντας ότι το επόμενο διάστημα το Χ.Α. θα δεχτεί κεφάλαια από funds ύψους 288,9 εκατ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι από τη συνεδρίαση της 21ης Μαρτίου 2016 θα ισχύσει η υποβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην κατηγορία της προηγμένης αναπτυσσόμενης (advanced emerging market), από ανεπτυγμένη αγορά (developed market), από τον αγγλικό οίκο αξιολόγησης FTSE

 

Πρακτικά η υποβάθμιση του ΧΑ θα σημάνει ότι στην αγορά μετοχών θα εισέλθουν νέα κεφάλαια προερχόμενα από funds που επιλέγουν αναπτυσσόμενες αγορές, ενώ το επόμενο διάστημα θα χαρακτηριστεί από έντονη μεταβλητότητα λόγω των αναδιαρθρώσεων των χαρτοφυλακίων. 

 

Η Bank of America - Merrill Lynch εκτιμάει ότι οι ελληνικές συμμετοχές στον δείκτη των αναδυόμενων αγορών θα αυξηθούν από πέντε που είναι ήδη σε έντεκα. Πλην των ALPHA BANK, ΕΘΝΙΚΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ που συμμετείχαν ήδη στον δείκτη των ανεπτυγμένων αγορών, οι έξι νέες προσθήκες θα είναι οι EUROBANK, JUMBO, ΤΙΤΑΝ, FOLLI FOLLIE, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ.

 

Βάσει των εκτιμήσεων της BofA - ML, Eurobank, Alpha Bank και Jumbo θα εμφανίσουν τις υψηλότερες εισροές της τάξεως των 41 εκατ. δολαρίων. Ακολουθούν ΟΤΕ και Τιτάν με 33 εκατ. δολάρια και 28 εκατ. δολάρια, ΟΠΑΠ με 24 εκατ. δολάρια, Εθνική Τράπεζα με 21 εκατ. δολάρια, F.F. Group και Motor Oil με 19 εκατ. δολάρια, Τράπεζα Πειραιώς με 14 εκατ. δολάρια και τέλος τα Ελληνικά Πετρέλαια με 9 εκατ. δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.