ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JP Morgan: Πολύ αργά για να αγοράσετε ελληνικές μετοχές

11:37 - 11 Μαϊ 2016 | Αναλύσεις
JP Morgan: Πολύ αργά για να αγοράσετε ελληνικές μετοχές
Για όποιον δεν κατάφερε να επενδύσει στο ελληνικό χρηματιστήριο και δεν «εκμεταλλεύτηκε» την δυναμική ανάκαμψη που σημείωσαν οι ελληνικές μετοχές, μάλλον είναι πλέον πολύ αργά, σημειώνει η JP Morgan.

«Ενώ είναι πιθανή μια συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η οικονομική πραγματικότητα θα κυριαρχήσει των υπερβολών που ώθησαν τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α 42% υψηλότερα μέσα σε τρεις μήνες», σημειώνει ο αναλυτής της JPMorgan Chase & Co. Emmanuel Cau μιλώντας στο Bloomberg.

Η άποψη αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley, η οποία την περασμένη εβδομάδα δήλωσε αισιόδοξη για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές, άλλα και των bullish θέσεων της HSBC και της Credit Suisse τον Μάρτιο.

 

«Μπορεί να υπάρξει βραχυπρόθεσμα στήριξη στις αγορές, αν υπάρξει συμφωνία, αλλά δεν θεωρούμε ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανόδου», σημειώνει ο Cau. «Μπορεί η ελληνική αγορά να κινηθεί υψηλότερα από αυτά τα επίπεδα;», διερωτάται ο αναλυτής και απαντά «ναι, διότι είχε καταπιεστεί, όμως τα κέρδη θα είναι αρκετά ήπια στο μέλλον».

 

Την ίδια στιγμή, ο συνιδρυτής της Seven Investment Management, Justin Urquhart Stewart, που γύρισε σε overweight την στάση του για τις ελληνικές μετοχές το δεύτερο εξάμηνο του 2015, απηχεί τις απόψεις της JP Morgan λέγοντας ότι το ράλι στο ελληνικό χρηματιστήριο αρχίζει να... ξεμένει από δυναμική. 

 

«Oι μετοχές θα αρχίσουν να δυσκολεύονται να προχωρήσουν σε περαιτέρω άνοδο, διότι πολλά από τα καλά νέα έχουν ειπωθεί», σημειώνει. «Από τη στιγμή που θα υπάρξει συμφωνά, θα δείτε ένα μικρό άλμα, όμως το πιθανότερο είναι ότι έχουμε δει το καλύτερο της ανάκαμψης προς το παρόν. Θα είναι μια καλή ευκαιρία για κατοχύρωση κερδών», προσθέτει ο Stewart.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.